От началото на годината в Регионалната дирекция "Пожарна безопасност и

...
От началото на годината в Регионалната дирекция "Пожарна безопасност и
Коментари Харесай

141 пожара в Пернишка област от началото на годината

От началото на годината в Регионалната дирекция "Пожарна сигурност и отбрана на популацията " /РД "ПБЗН "/ в Перник са регистрирани 141 пожара в сухи треви, шубраци и отпадъциhttps://novini.bg/bylgariya/obshtestvo/526812, заяви районният представител на Министерство на вътрешните работи Венцислав Алексов. От тях 41 са при сухи треви и шубраци в урбанизирани територии, 62 - отвън тях, 38 са случаите на възпламенени боклуци.

Почти всеки ден пожарни коли излизат поради следващия пожар в сухи треви и шубраци в обитаеми и отвън обитаеми места, даже в гористи местности, прецизират от ОД на Министерство на вътрешните работи. Случвало се е единствено за ден чиновници на пожарната от цялата област да се отзоват на 17 идентични сигнала, като повода за всеки от тях е една - немарливост при боравене с открит огън.

От РД "ПБЗН " припомнят, че всеки жител носи персонална отговорност при потреблението на открит огън и спазването на разпоредбите за пожарна сигурност. Забранено е паленето на стърнища и суха растителност в поземления и горския фонд. Деянието е инкриминирано и всеки, който възпламени стърнище, в резултат на което провокира пожар в горския фонд, се санкционира с отнемане от независимост до три години и санкция от 500 до 5000 лева, допълват от пожарната.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР