От началото на годината са установени 11 000 случая за

...
От началото на годината са установени 11 000 случая за
Коментари Харесай

КАТ с нова акция: Започват проверки за използването на обезопасителни колани и столчета за деца


От началото на годината са открити 11 000 случая за неизползване на предпазни ограничения

Полицията стартира инспекции за потреблението на предпазни колани от водачи и пасажери, както и на предпазни системи за деца. Това стана ясно на брифинг на основен контрольор Лъчезар Близнаков от „ Пътна полиция “.

Акцията е по линия на ROUDPOL (Роудпол). Тя стартира през днешния ден и ще продължи до края на седмицата.

От началото на годината са открити 11 000 случая за неизползване на предпазни ограничения – колани  от водачи или пасажери и столчета за децата в колите. По думите на Близнаков този жанр нарушавания остават едни от най-често срещаните у нас.

Глобата за непоставен предпазен колан е 50 лв., като се лишават и контролни точки. Идентична е санкцията и поради неналичието на детска седалка в автомобила.

Глобата за непоставен предпазен колан е 50 лева, само че се лишават и точки от контролния ваучър. Идентична е санкцията и за липса на детска седалка в автомобила.

Междувременно стана ясно, че заради профилактика от 8.30 часа на 7 март до 3.00 часа на 8 март няма да бъдат налични административните услуги, предоставяни от отделите на „ Пътна полиция “ в страната, оповестиха от Министерство на вътрешните работи.

За посочения интервал ще бъдат осъществявани само действия по първична регистрация на нови транспортни средства.

Причината е внедряване на нови осведомителни системи по отношение на Шенгенската система. Обемът от работа е по-голям и по тази причина обновяването на системата ще продължи и на следващия ден.

 
Източник: tribune.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР