От началото на годината са съставени над 85 хиляди фиша

...
От началото на годината са съставени над 85 хиляди фиша
Коментари Харесай

Над 560 тежки катастрофи са станали в страната само през ноември

От началото на годината са формирани над 85 хиляди фиша над 15 хиляди акта за определяне на административни нарушавания по пътищата. Данните показа заместник-министърът на вътрешните работи Венцислав Катинов по време на кръгла маса за пътната сигурност и ефикасните механизми за контролиране на процеса, оповестява Министерство на вътрешните работи.

През последните месеци сме очевидци на сериозните старания, които всички институции поставят, с цел да се понижат загубата на човешки живот при пътнотранспортни произшествия и трайното увреждане на няколко хиляди потърпевши в произшествия, сподели Катинов и уточни, че полицейските чиновници не престават да извършват отговорностите си с професионализъм. 

Проблемът със смъртността и травматизма в резултат на пътнотранспортни катастрофи е световен и страната ни не прави изключение, сподели заместител основният секретар на Министерство на вътрешните работи основен комисар Станимир Станев.

През последните няколко години на европейския континент България е след Румъния по брой починали на 1 милион поданици, заяви той и добави, че напъните на институциите за намаляването по този индикатор не престават. Затова и дейностите са ориентирани към сливане на всички държавни органи, локална власт, неправителствени и бизнес организации за реализиране на задачата за понижаване на загубите от пътнотранспортни катастрофи – човешки, прочувствени, материални.

По-рано през днешния ден Министерство на вътрешните работи осведоми, че четирима души са починали, а 34 са ранени при 25 тежки произшествия през миналото денонощие.

В София са станали две тежки и 29 леки пътнотранспортни катастрофи, при които има един умрял и един ранен.

От началото на ноември на територията на страната са регистрирани 568 тежки пътнотранспортни катастрофи, при които има 52-ма починали и 733-ма ранени. 

Жертвите при произшествия от началото на годината у нас са 476. 
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР