От началото на годината руската компания Газпром е намалила добива

...
От началото на годината руската компания Газпром е намалила добива
Коментари Харесай

„Газпром“ отчита 45% по-малко износ, докато пресмята колко са празни газохранилищата на Европа

От началото на годината съветската компания " Газпром " е понижила добива на газ с 19,6% на годишна база до 394,1 милиарда куб. м.

Според отчета на холдинга износът на газ за страни отвън Общността на самостоятелните страни (ОНД) е намалял с 45,1% (с 80,2 милиарда куб. м) до 97,8 милиарда куб. м за 11,5 месеца.

Едновременно с това съветските издания представен изказването на " Газпром " с удивителна, само че не за намалелия рандеман и експорт, а за оценката на съветския холдинг, който декларира, че сега Европа тегли рекордни количества газ от своите газохранилища. На 13 декември Европа била извадила рекордните 738 млн. куб. м газ. Не излиза наяве от кое място " Газпром " разполага с тази статистика.

Среднодневният експорт на " Газпром " през декември се е нараснал с 30% спрямо този през предишния месец ноември до 173,3 млн. куб. м, сочат данните на холдинга. " Газпром " продължава да доставя газ съгласно доказаните поръчки. Търсенето на газ от газопреносната система на " Газпром " на съветския вътрешен пазар е намаляло с 5,2% (с 12,5 милиарда куб. м) за 11,5 месеца.

На фона на ниските температури от 1 до 9 декември доставките към съветските консуматори са достигнали рекордни количества, отбелязва " Газпром ".

Износът на съветски газ за Китай по газопровода " Силата на Сибир " продължава да нараства според двустранния дълготраен контракт сред Газпром и CNPC. Доставките постоянно надвишават дневните контрактувани количества, се споделя в изказване на " Газпром ".
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР