От началото на годината на граничния контролно-пропускателен пункт Дунав мост“

...
От началото на годината на граничния контролно-пропускателен пункт Дунав мост“
Коментари Харесай

За година: Митничари иззеха заготовки за над 6 милиона кутии фалшиви цигари на Дунав мост 2

От началото на годината на граничния контролно-пропускателен пункт „ Дунав мост “ при Видин - Калафат са регистрирани общо три случая на опит за контрабанда на заготовки за произвеждане на подправени цигари.
Припомняме, че преди дни митническите чиновници пресякоха следващия подобен случай. Листове с изрязани 190 800 броя заготовки на кутии за подправени цигари са открити при щателна инспекция на товарен автомобил с ремарке, пътуващ за страна от Европейския съюз. По документи камионът е превозвал електронни съставни елементи, стреч фолио и ролони.
При инспекцията митническите чиновници откриват, че дружно с заявената стока, в дъното на ремаркето има четири палета с общо 90 кашона, които съдържат общо 190 800 броя изрязани заготовки за подправени кутии за цигари с лого на марките Chesterfield и Marlboro Red. Стоката е арестувана от митническите инспектори заради подозрения, че се нарушават права на интелектуалната благосъстоятелност. Предстои известяван на правопритежателите на комерсиалните марки, прецизират от Агенция „ Митници “. 
През юни т.г. митничарите на Граничен контролно-пропусквателен пункт „ Дунав мост “ при Видин - Калафат задържат над два млн. заготовки за кутии за подправени цигари. Заготовките са били укрити в хладилна комбинация, по документи камионът е превозвал хартиени произведения за Германия. Митничарите откриват зад постоянния товар палета със сгънати кашони, 40 палета с листове изрязани заготовки. На 20 от палетата има заготовки с лого на Marlboro Red, а на останалите – лого на Chesterfield Red. Освен тези 40 палета, в хладилното полуремарке са открити и още две палета с по 144 бобини лента за филтри - коркофан с логото на Marlboro и Chesterfield. Палетата със заготовките за цигари са били фолирани с бяло непрозрачно фолио, без никакви отличителни данни като баркодове, надписи или стикери, даващи информация за техния производител. На всеки от листовете със заготовки има по 20 отрязъци на кутии за цигари. Броят на опаковките на едно пале е 52 800, от всяка марка има по 1 056 000 бр. или общо за 40-те палета – 2 112 000 броя заготовки за кутии за цигари.
През  октомври т.г  са арестувани заготовки за произвеждане на близо четири млн. кутии подправени цигари. Листове с изрязани 3 846 480 броя заготовки на кутии са открити в товарен автомобил, който по документи транспортира 20 150 кг опаковъчна хартия за Австрия. При инспекцията митническите чиновници откриват, че палетата са с кашони с листове, изрязани заготовки за кутии за цигари. На 24 от палетата заготовките са с лого на Marlboro Red и Marlboro Gold, а на останалите седем – с лого на Chesterfield Red.
В трите случая общото арестувано количество заготовки е за производството на над шест млн. кутии подправени цигари. 
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР