От началото на годината имаме установени 22 779 водачи без

...
От началото на годината имаме установени 22 779 водачи без
Коментари Харесай

Над 22 000 шофьори без книжка хванати от началото на годината

От началото на годината имаме открити 22 779 водачи без удостоверение на ръководство. Това сподели по време на семинар „ Високи пълномощия по сигурност на придвижването по пътищата – качествена обществена осведоменост “ комисар Бойко Рановски - шеф на " Пътна полиция ", съобщи „ Фокус “.

Рановски дефинира като най-важна наредбата за унищожаване на задължението за слагане на знак преди камерите по пътищата. По думите му друга смяна в Закона за придвижване по пътищата е било завършването на 10 клас за придобиване на шофьорска брошура. „ Бяха регламентирани разноските във връзка с здравното проучване за определяне на алкохол в кръвта и съществуването на наркотични субстанции “, разяснява Рановски.

„ Над 822 492 документа за контролна активност са издадени през десетте месеца на 2017 година Имаме нарастване с над 108 000 документа спрямо 2016 година Отнети са регистрационните табели на 13 663 МПС до 26 ноември т.г. От началото на годината имаме открити 22 779 водачи без удостоверение на ръководство “, изясни Рановски и посочи, че тук попадат лица с краткотрайно отнето удостоверение или лица с несъответстваща категория, с изминал период на годност, както и такива, които в никакъв случай не са имали бумаги. „ 11 863 са за след приложимост на алкохол, от тях 5 681 – с централизация на алкохол в кръвта над 1,2 на хиляда. Имаме растеж и на водачите с съществуване на наркотични субстанции в кръвта. В Бургас са най-вече регистрирани водачи след приложимост на опиати – 379 “, добави Бойко Рановски.

От думите му стана ясно, че 28 мобилни камери се чака да бъдат сложени след Нова година. Предвижда се от 1 януари всеки жител да може да заплати санкцията си през POS терминал. Рановски подсети, че и през електронния портал може да се заплащат отговорности. " Един от целите е въвеждане на нови електронни услуги ", добави още той.

Редактор: Деница Райкова
Източник: expert.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР