От началото на годината до момента в община Асеновград има

...
От началото на годината до момента в община Асеновград има
Коментари Харесай

70 домашни кучета са регистрирани до момента в Асеновград

От началото на годината досега в община Асеновград има 70 регистрирани домашни . Регистрацията се прави еднократно, след което всяка година животното предстои на пререгистрация. В отговорностите на притежателя е да се даде паспорт на кучето, с цел да се проследят имунизациите. Задължително е също четириногото да бъде чипирано, а кастрацията е целесъобразна.
Срокът за заплащане на налога за домакински любим е до 31-ви март всяка година, като може да бъде заплатен и от лица, разнообразни от стопанина. Собственикът предстои на глоба при положение, че пресрочи горепосочения интервал. Таксата за домакински любим е в размер на 18 лв. на година. Събраните средства ще се влагат в обезпечаване на условия и подобаваща среда за извеждане на кучетата в градски условия. Към момента от записаните 70 домашни четириноги, за 36 е платена годишната такса. Собствениците на останалите кучета са освободени от това заплащане, защото имат телково решение или на животното е подложен чип.
 Подходящи породи кучета за мързеливи стопани Подходящи породи кучета за мързеливи стопани
Повечето кучета обичат игрите навън и разходките. За тях се изисква отделянето на доста време, само че не са доста хората, които могат...
В капиталовата стратегия на Асеновград е заложено създаване на кучешка площадка. Вече са направени и първите стъпки към осъществяване на концепцията за основаване на междуобщински подслон за безстопанствени кучета. Потвърждение за присъединяване в общия план има от кметовете на всички общини – Асеновград, Първомай, Куклен, Садово и Лъки.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР