От началото на годината до момента в Административния съд във

...
От началото на годината до момента в Административния съд във
Коментари Харесай

Увеличават се делата в Административния съд във Враца

От началото на годината досега в Административния съд във Враца са прегледани общо 188 каузи. Те са с 65 повече, съпоставено със същия интервал на 2018 година и с 75 повече, в сравнение с тези в 2017 година Това заяви през днешния ден Миглена Раденкова, ръководител на Административния съд във Враца. Причината за покачвания брой на обсъжданите каузи са промени в законодателството. Една от значимите измежду тях е тази, че данъчните каузи към този момент се преглеждат не по мястото на Териториалната дирекция на Национална агенция за приходите, а по адреса на жалбоподателя. Натоварването ще продължи да се усилва и поради промени в Административнопроцесуалния кодекс.
В момента в Административния съд във Враца работят четирима съдии, като единият от тях е командирован от Монтана. През 2019 година всеки от тях месечно е разглеждал по 23 каузи. Натовареността им е над междинната за страната.
Днес в цялата страна се означават 12 години от старта на работата на Административните съдилища.
По мотив 1 март през днешния ден в Административния съд във Враца собствен щанд бяха отворили децата от Дневния център за деца и младежи с увреждания. На него те бяха създали базар за мартенички и празнични картички. Само за час те бяха съумели да продадат множеството от направените от тях над 50 продукта.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР