От началото на годината до края на август софиянци са

...
От началото на годината до края на август софиянци са
Коментари Харесай

Паркирането в центъра на София става все по-солено, ЦМГ купува още паяци, за да лови тарикатите

От началото на годината до края на август софиянци са дали малко над 3 млн. лева без Данък добавена стойност, с цел да приберат колите си от наказателните паркинги и да им отстранен скобите, оповестява „ Монитор “. От насилственото задържане в касата на Центъра за градска подвижност са постъпили 2,06 млн. лева, а от пренасяне на колите малко над 964 хиляди лева От 1 октомври влиза в действие и ново работно време на зоните за платено паркиране, както и удължение на синята зона в събота. Синята и зелената зона в работни дни да бъдат от 8,30 до 19,30 часа. До края на месеца платеното паркиране ще бъде от 8 до 19 часа. Сега столичани заплащат за престой в центъра до 14 часа в събота, само че от идващия месец времето ще бъде увеличено до 18 ч.

Нови зелени зони ще бъдат въведени в „ Лозенец “ и „ Средец “. В „ Средец “ ще бъдат разкрити 1193 платени паркоместа и настрана още 31 инвалидни. Те ще бъдат в сектора сред булевардите " Цариградско шосе ", " Евлоги и Христо Георгиеви ", " Михай Еминеску " и улиците " Мизия " и " Хан Омуртаг ". В „ Лозенец “ ще се вкарат 3500 места за платено паркиране. Новата зелена зона ще обхване сектора сред булевардите " Евлоги и Христо Георгиеви ", " Драган Цанков ", " Джеймс Баучер " и " Черни връх ". Обособяването на паркоместа, сигнализацията и маркировката костват на Центъра за градска подвижност към 3,5 млн. лева Цените на платеното паркиране си остават същите - 2 лева за синя зона и 1 лева за зелената. Постоянно живеещите в по-скъпата от двете централни зони остава да заплащат 150 лева годишно, в зелената - 100, като втората кола излиза два пъти по-скъпо.

Финализирана е и публичната поръчка за закупуване на 10 паяка. ЦГМ ще преброи 2,5 млн. лева за новите возила. Те ще бъдат изплатени на лизинг. С новите профилирани коли за насилственото пренасяне на колите от общинското сдружение целят да вкарат по-добър надзор на придвижването в столицата.
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР