От началото на годината 30 хиляди работни места са се

...
От началото на годината 30 хиляди работни места са се
Коментари Харесай

Васил Велев: От началото на годината 30 000 работни места са се изпарили

От началото на годината 30 хиляди работни места са се изпарили. Това оповести ръководителят на УС на Асоциация на индустриалния капитал в България Васил Велев по Българска национална телевизия.

" Губим работни места, въпреки и без да усилваме безработицата. Според Националната статистика от началото на годината сме изгубили 30 хиляди работни места. Това е разликата сред освободените и назначените. Но безработицата не е повишена, тъй като понижава работната мощ ", съобщи Велев.

Антиинфлационният пакет, препоръчан от " Продължаваме промяната ", не е обсъждан със обществените сътрудници, разясниха още Велев и Димитър Манолов, президент на КТ " Подкрепа ". Те считат, че разговорът с държавното управление се усъвършенства, само че въпреки всичко е надалеч от европейските стандарти

" Имаме друга оценка за положителни връзки сред синдикати и държавното управление. Научаваме от медиите какво се случва ", съобщи водачът на КТ " Подкрепа ".

" Цените са свръхвисоки на силата и за това Европейската комисия предложи в своето известие от 8 март тази година да продължат ограниченията за компенсиране на цените толкоз дълго, колкото е належащо, съобщи Васил Велев. - Минималната заплата също би трябвало да се подвига и би трябвало да е друга за другите стопански действия ".

По думите му, в случай че това не се направи европейската стопанска система става неконкурентноспособна, а инфлацията хвърчи в небесата. " Защо имаме близо два пъти по-голяма инфлация, тъй като не в точния момент и незадоволително цялостно компенсирахме растежа на цените в енергетиката. Закъсняхме и ограниченията не бяха задоволително съответни ", счита още ръководителят Асоциацията на индустриалния капитал.

По думите му няма логичност да се лишаваме от съветския газ. Той предизвести, че може да се стигне до банкрути на редица предприятия, ще се работи на загуба до момента в който може.

" Надяваме се съветският газ да бъде бързо заместен с различен, в това увери министърът на енергетиката. В най-хубавия случай ще получим с 40% по-високи цени, които и в този момент са доста над равнищата, които разрешават на промишлеността да бъде конкурентна ", разяснява още Васил Велев.

" Защо се отхвърляме от скица на заплащане, която по нищо не ни ощетява ", попита той.
Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР