От началото на годината 160 хиляди нелегални мигранти са се

...
От началото на годината 160 хиляди нелегални мигранти са се
Коментари Харесай

Всеки ден 1500 мигранти се опитват да преминат Марица към Гърция

От началото на годината 160 хиляди незаконни мигранти са се пробвали да преминат от Турция в Гърция през река Марица, а сега ежедневно такива опити вършат 1500 души. Това съобщи министърът на гражданската отбрана на южната ни съседка Такис Теодорикакос.

В изявление за гръцката телевизия Anthena Теодорикакос уточни, че незаконните опити за влизане в Гърция към този момент са всекидневие, само че методът е друг в съпоставяне със обстановката през март 2020 година, когато имаше всеобщ опит за прекосяване на гръцко-турската граница в Източна Тракия.

" Феноменът се повтаря по друг метод. През февруари и март 2020 година няколко хиляди души бяха отведени на несъмнено място, а в този момент ги водят проведено по реката, която е естествената граница сред Гърция и Турция “, изясни министърът. Той добави, че полицията, дружно с армията и жителите в гръцките области по Марица извършват дейно съответния проект за отбрана на границата, като в същото време акцентира, че тяхното обръщение е, че те ползват интернационалното право, пазят границите на Европа и няма да разреши незаконната миграци

" Информираме нашите европейски сътрудници за протичащото се. Уведомил съм сътрудниците си. Гръцката полиция взе участие във FRONTEX, която е част от интервенциите на гръцката полиция, с цел да има мощно обръщение за попречване на противозаконната миграция “, съобщи той. " Това са действия, които демонстрират, че Гърция е стожер на стабилността, дейно охранява границите си в съдействие със прилежащите страни “, уточни отрасловият министър и загатна скорошната си среща с българския министър на вътрешните работи.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР