От началото на 2023 година Йосиф Миладинов ще се състезава

...
От началото на 2023 година Йосиф Миладинов ще се състезава
Коментари Харесай

Йосиф Миладинов ще се състезава за ПК „Спринт – София“

От началото на 2023 година Йосиф Миладинов ще се състезава в държавните шампионати на България от името на ПК „ Спринт – София “. За това се схванаха олимпийският финалист на 100 м бътерфлай от игрите в Токио 2021 и Красимир Захов – президент на ПК „ Спринт-София “. Захов също е олимпиец – участник на игрите в Атина 2004.

Преди два месеца различен български олимпиец от Токио 2021 – Калоян Левтеров, мина в ПК „ Спринт – София “. В момента Левтеров е студент в Университета в Тексас, където учи и тренира.

Миладинов, притежател на сребърен и бронзов медар от Европейското за мъже през 2021 година, както и на две трофеи от континенталното състезание за юноши през същата година, организира главната част от тренировките си в Швейцария. Освен това Йосиф е студент в Националната спортна академия.

„ Срещата, която организирах с господин Захов, ме увери и усетих, че той откровено се интересува и вълнува от моята реализация на огромни шампионати – съобщи Йосиф Миладинов особено за bgswim.com. – Стиснахме си ръцете и се договорихме плувен клуб “Спринт-София ” да ме поддържа за подготовката ми за олимпийските игри в Париж 2024 да премине още по-успешно. Много прелестно усещане ми направи, че в клуба има направени и се извършват ясни стратегии и се отделят средства за стипендии, които целят развиването както на млади гении, по този начин и да поддържат елитни и одобрени състезатели. “

„ Йосиф е извънреден гений. Такъв като него се ражда един път на 50 години – сподели Красимир Захов. – Там, където Миладинов застава, с цел да пази националната ни горделивост освен в спорта, е доста, доста напечено. Дресъл и Милак са страшилища в басейна, само че не са по-талантливи от нашето момче. Просто са се родили в страни, където спортът е вяра. Вярвам, че в случай че спортните организации в България, както и частният бизнес, стартираме да гледаме в една посока, то тогава всичко е допустимо! “
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР