От началото до края на жизнения им цикъл са произведени

...
От началото до края на жизнения им цикъл са произведени
Коментари Харесай

Завръщането на трабанта: ренесанс за легендарната източна кола


От началото до края на виталния им цикъл са създадени общо над 4 милиона бройки. Сега те изживяват нещо като подем: броят на именитите източногермански трабанти и вартбурзи по пътищата на Германия нараства.

Трабант: близо 40 хиляди от тях се движат и през днешния ден по пътищата на Германия

Те още веднъж могат да се видят по пътищата на Германия – именитите източногермански возила от марките и " Вартбург ". Данните на Федералната работа за авто превоз сочат, че от години броят им нараства: сега на територията на цялата страна се движат съвсем 40 хиляди трабантчета – с близо 5 хиляди повече, в сравнение с през 2020 година. Най-много регистрирани трабанти - над 10 хиляди – има в провинция Саксония, следвана от Бранденбург и Тюрингия – надлежно с 6300 и 5700 бройки. 
Редакцията предлага
Една от аргументите за растящата известност на тези возила е, че те припомнят на хората за тяхното минало, споделя ръководителят на в източния град Цвикау Томас Винкелман. „ Тази кола, която към този момент се води за олдтаймер, през днешния ден има напълно друга стойност ", споделя той пред „ Шпигел " и прибавя, че за тези коли към момента се намират елементи, а някои от най-търсените даже не престават да се създават.

Саксония води класацията по брой на коли в придвижване също и при вартбурзите –другата известна източногерманска марка, която по времето на се произвеждаше в заводите в Айзенах. Актуалната статистика сочи, че в цяла Германия през днешния ден се движат 8726 бройки от източногерманския автомобил от междинна класа. През 2010 година те са били 7700.

Позната картина от близкото минало - Източен Берлин през август 1987 година

От стартирането им на пазара - 1955 и 1957 година надлежно за и " Трабант " – до 1991 година, когато е прекратено производството и на двете коли, са били създадени 1,2 милиона вартбурзи и 3 милиона трабанти.

Вижте и нашата снимкова изложба:

 
Източник: dw.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР