От музикалния бизнес и работата в сянка към няколко хорър

...
От музикалния бизнес и работата в сянка към няколко хорър
Коментари Харесай

Ексклузивно пред bTV: авторът на бестселъри Джонатан Баркър

От музикалния бизнес и работата в сянка към няколко хорър и трилър бестселъра. Това е историята на Джонатан Баркър. Днес той е един от най-популярни създатели в жанра. Всичко обаче стартира още в ученическите му години.

Казва, че е писал през съвсем целия си умишлен живот. Израства без тв приемник у дома и постоянно ходел до библиотеката - по три пъти в седмицата. Още тогава запчова да си измисля къси истории, които записвал на хвърчащи листове.
Снимка: bTV Media Group

" Kогато бях в колежа, работех за една музикална компания в Маями. Моята работа беше да се грижа за звездите на лейбъла. Когато пристигаха на летището, аз ги взимах и ги карах до радиостанциите за изявленията, до хотелите или пък към залата за концерти. Тогава бях към момента възпитаник, само че в един миг осъзнах, че непрекъснато извозвам време с някои доста известни персони – Деби Гибсън, " Ню Кидс он дъ блок " и даже Мадона. Започнах да ги интервюирам и по-късно продавах интервютата на музикалните списания. Когато работиш в тази промишленост, бързо разбираш, че всеки има най-малко една приключена книга, скрита някъде в шкафа и още няколко недописани. Точно тези хора започнаха да ме наемат, с цел да коригирам книгите им, защото бях доста добър в правописа и граматиката, а и в развиването на историите. " споделя Баркър.

В един миг Джонатан се оказва с шест романа, които стават бестселъри, само че на тяхната корица не написа неговото име. Точно тогава той взема решение да промени това, макар че до този миг към този момент е направил сериозна кариера в корпоративния свят.

Снимка: bTV Media Group

" Това вървеше с всички си плюсове – огромна къща, хубави коли, даже лична яхта. Не беше нещо, от което можеш да се откажеш елементарно. Решението на жена ми беше, меко казано, налудничаво – продаваме всичко, купуваме си дребен апартамент и живеем с останалите пари, до момента в който аз пиша книгата. Всъщност тъкмо това направихме. " спомня си създателят.

Успехът на Джонатан не закъснява, а първата му книга го среща с един от идолите му - Стивън Кинг.
Снимка: bTV Media Group

" Трябваше да измисля място, от което основната героиня си купува дневник. Всеки, който е писал разказ, знае че най-важното е да имаш приключена и последната страница и по този начин напълно инцидентно, в бързината написах, че мястото е „ Неизживени спомени” от книгата на Стивън Кинг. Бях безусловно уверен, че ще се наложи да го трансформира. Жена ми обаче реши, че е добра концепция да потърсим самия Кинг и да го помолим за разрешение да използваме името. Е, имах шанс – той я прочете, хареса я доста и ми даде благословията си, това в действителност ме изстреля на върха. " споделя Джонатан.

Само няколко месеца по-късно, се случва нещо, за което всеки създател на трилър и хорър романи мечтае. Книгата " Forsaken " е номинирана за премията „ Брам Стокър” за най-хубав дебют. Джонатан не печели, само че на церемонията се среща с Дейкър Стокър – праплеменник на Брам.

Снимка: bTV Media Group

" Беше забавен диалог, само че тогава въобще не съм предполагал, че това си е едно самобитно изявление за работа. Оказа се, че фамилията от дълго време търсят кой да напише предисторията на „ Дракула”, като употребява истинските мемоари и хрумвания на Брам Стокър. На идващия ден ми предложи това да съм аз. Първоначално щях да откажа, тъй като „ Дракула” е нещо като Библията – просто не би трябвало да пипаш нищо по тази книга, само че се съгласих, когато разбрах, че първите 103 страници от книгата се отстранени от истинското издание по искане на издателя. Историята е, че тъкмо по това време се случват убийствата свързани с Джак Изкормвача в Лондон и те са се тормозили, че в случай че издадат книга, в която надали не се твърди, че вампирите са същински, обществото няма да го одобри добре. " споделя създателят.

Дори след тези незабравими срещи Джонатан споделя, че към момента има неизпълнени фантазии. В последните години той постоянно работи с Джеймс Патърсън - дружно написват 3 романа. През август ще излезе вторият от тях „ Шумът”, а двамата към този момент замислят и по телевизионна акомодация.

Снимка: bTV Media Group

" Това е страховит метод да изкарваш прехраната си. Сутрин ставам и на драго сърце незабавно сядам да пиша следващия разказ. Единственото, за което към момента бленувам е да излезе кино акомодация по някоя от моите истории. Вече имам няколко оферти, само че процесът в действителност е дълъг и комплициран. " споделя Джонатан.

А съгласно Баркър постоянно би трябвало да приказваме за книги, да откриваме нови романи, тъй като те ще ни оказват помощ да се измъкнем от сивото ежедневие и забързания живот. Той обръща и особено внимание на децата, които съгласно него, просто към този момент не четат. Това е и идната цел, която той си слага - да върне книгите в ръцете на най-малките.
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР