От Москва за Ижевск излетя специален полет на Министерството на

...
От Москва за Ижевск излетя специален полет на Министерството на
Коментари Харесай

Избягах от куршума: разказ на ученика, първи видял стрелеца в училището в Ижевск СНИМКИ

От Москва за Ижевск излетя специфичен полет на Министерството на изключителните обстановки с съветски лекари и психолози, които ще се занимават с жертвите на стрелбата в 88-мо учебно заведение.

Към момента се знае за 15 починали, над 20 ранени.

Изданието  " Комсомолская истина "  разговаря с първата жертва - момче, което видяло стрелеца покрай часовника. Убиецът влезнал в учебното заведение и незабавно разкрил огън – тихо прострелял пазача.

16-годишният младеж описа, че мъжът бил в черно, чул се тропот. Момчето помислило, че пиротехниката е проработила и тогава видяло револвера.

„ Бях на 20 метра от него. Той незабавно стартира да стреля, без крясъци, без претенции. Първо стреля по пазача, вторият изстрел полетя към мен. Куршумът ме удари в дясната страна на гърдите. За благополучие мина ”, споделя ученикът от 10 клас. Момчето съумяло да избяга – втурнало се към кабинета на директорката, а тя споделила на всички от кабинета си да не напущат часа.

Ученикът е сигурен, че пазачът го е избавил, а самият той се е " отблъснал патрона ", т.к. нараняването не е било съществено.

„ Той нямаше време да ме довърши, градежът на учебното заведение ме избави: бързо изтичах зад ъгъла и изтичах до шефа, с цел да му кажа какво се случва “, продължава момчето.

Секретарката на учебното заведение му спряла кръвта, до момента в който директорът съобщавал на всички за протичащото се. По-късно е лекуван от лекари.

Междувременно медиите оповестиха за гибелта на двама гардове - и двамата работели в частна охранителна компания.

Загиналият охранител Николай Кисельов, пенсионер, работил към две години в учебното заведение, е оставил две деца и три внучки. Тази заран жена му не можа да се свърже с него.

Партньорът на Николай също беше убит от стрелеца.

Превод: GlasNews
Източник: glasnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР