От мол до Инвеститор на годината - тази година money.bg

...
От мол до Инвеститор на годината - тази година money.bg
Коментари Харесай

От мол до Инвеститор на годината: Най-големите публични продажби за 2023-та

От мол до " Инвеститор на годината " - тази година money.bg писа за по-големите обществени продажби в страната. Ето кои продажби през частни правосъдни реализатори (ЧСИ) протекоха през 2023 година: 

Собствеността на някогашния дилър на Citroen

През януари 2023 година частни правосъдни реализатори в Пловдив и София оповестиха, че разпродават парцели на " Автомотор Корпорация " АД. Припомняме, че от 27 юни 2022 година дружеството към този момент не е оторизиран дилър за продажба на нови коли Citroen и гаранционни поправки на френската компания за градовете София, Пловдив и Видин. 

По-скъпият парцел на " Автомотор Корпорация ", който беше разгласен за обмен се намира в пловдивското село Труд. Имотът е с повърхност от над 10 хиляди кв. м и с начална цена 4 080 000 лв..

Другият парцел на " Автомотор Корпорация ", който беше разгласен за обмен от столичния ЧСИ Стоян Якимов се намира в София, регион " Изгрев ", ул. " Тинтява " № 78. Началната цена на този парцел беше 2 624 352 лв..

По-късно през годината още два парцела на сдружението бяха пуснати за обмен: един в с. Пролеша, регион Божурище, с първична цена от 8 396 179.20 лева и още един в същото село, само че на стойност 5 904 351 лв..
 ЧСИ-та разпродават още от парцели за милиони на някогашния дилър на Citroen в България
ЧСИ-та разпродават още от парцели за милиони на някогашния дилър на Citroen в България

Имотите на " Автомотор Корпорация " се намират в община Божурище

Фабриката за нитрилни ръкавици в Пловдив

През март стана ясно, че единствено няколко месеца след откриването й първата фабрика за нитрилни ръкавици в Европа - PPS Manufacturing ( " ППС Мануфакчъринг " ) ще бъде разпродадена с начална цена от 6.2 милиона лв..

Припомняме, че PPS Manufacturing стана един от петнадесетте капиталови плана в България, стигнали до финала в уважавания в бизнес средите конкурс " Инвеститор на годината ".

Заводът на " Технойон " в Девня 

По-късно през годината ЧСИ разгласи за обмен завода за преработване на метали от боклуци " Технойон " в Девня. Общата начална цена на парцела беше 6 139 600 лева, като в нея влизаха: сградният фонд (1 729 828 лева.), прилежащата земя (339 621 лева.), друга земя (362 969 лева.) и движими движимости (3 707 181 лева.).
 Заводът на
От първокачествен вложител до банкрут и ликвидация от ЧСИ: Девня остава с един цех по-малко

През 2020 година компанията получи документ за вложения клас " А "

Заводът за хартия в Белово

През май 2023 година имуществото на завода за хартия в Белово беше оповестено за обществена обмен с начална стойност от общо над 6.2 милиона лв..

Заводът за хартия " Белово " има 120-годишна история. През 1997 година фабриката сполучливо се приватизира от " Зеритис Груп ". През годините се утвърждаваше като най-големия производител на тишу и MG хартия в България.
 Дългове за милиони: ЧСИ разпродава имуществото на завода за хартия в Белово
Най-старата хартиена фабрика в България затъна в задължения и банкрутира

Дългове за милиони, запор и синдик

Фабриката " Рубикон "

Една от първите частни консервни заводи у нас - " Рубикон ", също към този момент е в историята, откакто през май частен правосъден реализатор разгласи за обмен нейното имущество.

Според пловдивски медии през 2021 година компанията притежател на " Рубикон " е спряла да заплаща на снабдители и кредитори. Справка в АПИС демонстрира, че сред август и септември същата година броят на обезпечените лица спада от към и над 50 до 13, с цел да остане през март 2022 година единствено един чиновник.

Според информация на и компанията има 2,5 млн. лв. задължения към банка, над 1 млн. лв. - към сътрудници и неплатени налози.
 ЧСИ разпродава имуществото на
ЧСИ разпродава имуществото на една от първите огромни частни компании в хранителния отрасъл

Компанията няма дейна активност още от 2021 година

Вестник " " цитира молба до Окръжния съд в Пловдив на шефа и притежател Екатерина Колева, съгласно която компанията е изпаднала в несъстоятелност поради забавянето на дотации от Държавна фирма " Земеделие " в размер на 642 000 лева по европроект и поради неиздадени в период банкови гаранции. В същото време, ОББ е оповестила три заема на сдружението за предварително изискуеми.

Фабриката " Премиер " в Ботевград

През юни писахме, че частен правосъден реализатор разпродава имуществото на ботевградската месопреработвателна компания " ОРХАНИЕ МИЙТ " ЕООД. За обществена обмен бяха оповестени както ``Кулинарният комбинат``, в Ботевград, по този начин и 83 движими движимости, измежду които линия за кебапчета и кюфтета и съветска бъркачка за кайма.

Началната цена, от която започва наддаването за това имущество беше 7 850 920 лева, като от нея ДДС-то е в размер на 650 920 лв.. 
 Фабриката
Първата частна компания на територията на Ботевград банкрутира, ЧСИ разпродава имуществото й

Компанията има марките " Премиер " и " Дядовата къща "

Производителят на салфетки " Лотос "

През юни стана ясно, че още един производител на салфетки има финансови проблеми. Тогава в регистъра на обществените продажби се появи и имуществото на " Белопейпър " ЕООД.

Основано през 1996 година, " Белопейпър " ЕООД е дружество, профилирано в производството на салфетки, тоалетна хартия и домакинска хартия с марки " ЛОТОС " и " ECONOMY ", както и на артикули за Хо-Ре-Ка канала.

Заради отговорности към кредитна институция обаче имуществото на компанията беше оповестено за обмен от ЧСИ.

Става въпрос за два търговски парцела и имот в град Костенец, с начални цени от: 411 100 лева, 343 922 лева и 74 880 лв..
 ЧСИ разпродава имуществото на производителя на салфетки
Само за месец: Втора фабрика за хартия затъна в задължения и банкрутира

След банкрута на завода за хартия в Белово

Леярният цех в Карлово

През септември ЧСИ обяви за обществена обмен линията за произвеждане на валцови стоманени топки на сдружението " Смартбол 2020 " против 3 милиона лв.. Фирмата е еднолична благосъстоятелност на карловския колос " Електростомана 2004 ", който е един от огромните леярни фабрики у нас. Продуктите му са предопределени за мелници, трошачки, багери, булдозери и произвеждане на огромни международни марки.

Припомняме, че при започване на тази година " Смартбол 2020 " беше оповестена от Пловдивския областен съд в неплатежоспособност, като даже се разглеждаше възможна свръхзадлъжнялост.
 ЧСИ разгласи имуществото на леярния цех в Карлово за обмен
Пореден банкрут: ЧСИ разпродава имуществото на един от огромните леярни фабрики у нас

Разглежда се възможна свръхзадлъжнялост на притежателя

Търговски център " Бургас Плаза "

През октомври  " Бургас Плаза " - първият актуален търговски център в морския град, беше разгласен за обмен от частен правосъден реализатор.

ЧСИ обяви обществената обмен на общо 91 независими обекта в мола (от общо 92), 62.74% от общата повърхност на парцела и от открития паркинг за 660 автомобила на покрива на постройката.
 Колко коства да наемеш магазин в мол, на
Колко коства да наемеш магазин в мол, на " Витошка " или в търговски парк?

Наемите не са се трансформирали значително от началото на годината

Единствено един двуетажен търговски обект в мола с повърхност от над 12 600 квадратни метра не е обзет от възбраната по делото, отбелязва локалният уебсайт.
Източник: money.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР