От много малък научих две неща – какво е конкуренция

...
От много малък научих две неща – какво е конкуренция
Коментари Харесай

Д-р Пламен Русев: Webit и NOVA направиха това, което аз направих на 7 години

„ От доста дребен научих две неща – какво е конкуренция и какво е партньорство. От оскъдно работническо семейство съм и на 7 години започнах да работя като събирах копър и го продавах на пазара. Така научих какво е преимуществото на едно дете. Възрастните дами, които бяха мои съперници, извикаха инспектора, който да ревизира дали мога да продавам. Но той ме хареса и ми даде съвет да намеря някой различен възрастен, който да продава на мое място. Така научих какво е партньорството. Намерих жена, която продаваше чесън и краставици и дружно създадохме продукта – таратор. Продавахме артикул, а не обособена съставна част. Почнахме да продаваме двойно повече и това с помощта на партньорството ".

Това описа предприемачът и ръководител на борда на WEBIT Foundation в студиото на „ Здравей, България “, с цел да опише, което ще даде неограничени благоприятни условия за кариерно развиване тази есен. 

" Затова Webit заедно с NOVA започнахме да вършим нещо, което имаме вяра, че ще промени живота на доста хора. Повечето хора, към 95 % живеят живота си с концепцията и през днешния ден да мине, а за на следващия ден ще мислим след това. Инвестираме в целия свят и от докладите виждаме, че в идната година до година и половина, да вземем за пример в телевизионната промишленост и то единствено в Съединени американски щати, към 650 хиляди индивида от този промишленост ще останат без работа. Тук се включват кино, музикална, гейминг и телевизионна промишленост и това е поради изкуствения разсъдък “, споделя за измененията които предстоят в международен мащаб предприемачът.

И би трябвало ли да се опасяваме от бъдещето и какво да променим?

„ Най-умните хора в света употребяват към 14% от мозъка си. Какво прави мозъкът ни? Той поставя отбрана и ни разрешава да играем рискови спортове или да отлагаме решения за на следващия ден. Това прави към 95% от хората неподготвени за бъдещето. Най-лошият консултант на хората в всекидневието е страхът. Страхуваме се от непознатото. Когато разберем какво ни заобикаля, ще бъдем готови за него “, безапелационен е Русев.



„ Глобалната общественост на Webit и най-голямата медийна група в България – NOVA направиха това, което аз направих на 7 години. Създадохме партньорство, посредством което да реализираме доста повече. Целта ни е освен да създадем един конгрес, който ще е на 23-24 октомври 2024 година, с цел да променим животите на хиляди, стотици и милиони хора в България, като им помогнем да осъзнаят по какъв път би трябвало да тръгнат в своето персонално и професионално развиване. Името на формата е Future Forum или Форумът на бъдещето и той ще дава достъп и до целия Webit. На него осъзнати и осъществени хора ще дадат малко по малко рецепта по какъв начин да развиеш себе си като човек, персона и експерт. Всичко е в нашия мозък и на събитието Future Forum ще има експерти, които ще оказват помощ на стотици хилядите българи “, споделя Пламен Русен какво ще се случи на идното събитие.

Русев коментира поздравленията за Webit Summit, които се появиха на кулата на Nasdaq в Ню Йорк. Това е фасадата на храма на финансовите пазари в света, която е със специфичен привет по случай 17-та годишнина на форума Webit. За Русев това е най-хубавият образец по какъв начин се построява в бранд една страна. 

Повече за огромния кариерен конгрес, програмата и ревюто можете да откриете на !

Д-р Пламен Русев е български вложител, бизнесмен и човеколюбец със международен отпечатък.

Инвестира в софтуерни компании в областите опазване на здравето, финанси, блокчейн, електронни спортове и други Инвестициите му целят да подкрепят създатели, с които имат общи полезности. Решението за инвестиция се въздейства и от това дали създателите работят за реализиране задачите за стабилно развиване на Организация на обединените нации и дали наред с икономическа стойност, основават добавена стойност за живота на хората и своите общности.

Сред ко-инвеститорите му в разнообразни компании са международни имена като Марк Кюбан и Аштън Кътчър.

Той е член на борда и взе участие в ръководството на редица компании и обществени планове в целия свят.

Стотици медии, едни от най-престижните измежду които са международните водачи The Economist, Monocle, Forbes, El Mundo, Business Insider, Xinhua, CNBC-e и доста други разгласяват публикации и изявленията с доктор Пламен Русев. Международни организации като Световния Икономически Форум споделят негови хрумвания на тематика технологии, нововъведения и стопанска система.

В България разнообразни организации на промишлеността удостояват Пламен Русев с редица награди, включително за “Цялостен принос в развиването на цифровата стопанска система на България ”, “най-добра интелигентна инвестиция ”, най-продаван създател на българска бизнес литература, почетни оценки и специфични награди от Български Икономически Форум, БГ уебсайт, Българската Уеб Асоциация, фестивала Медиа Микс и доста други.
Източник: edna.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР