От мистичния пешеходен преход Ел Камино де Сантяго в Европа,

...
От мистичния пешеходен преход Ел Камино де Сантяго в Европа,
Коментари Харесай

Наръчник на приключенеца – крачка по крачка към душата на Родопите

От мистичния пешеходен преход Ел Камино де Сантяго в Европа, през именития Route 66 в Съединени американски щати, до модерните разновидности на околосветска обиколка с транспортен съд – пътешествието остава сигурен метод да си създадем страсти и мемоари, за които дълго да описваме.

Съвременният информативен свят дава хиляди благоприятни условия да организираме идващия маршрут. Онлайн пространството изобилства от точни данни и потребни препоръки, а актуалните технологии като навигация в действително време оказват помощ да се потопим в атмосферата на нови места без терзание.

Ако мисълта да стегнете раницата за сходна случка към този момент гъделичка стомаха ви, само че ви се коства прекомерно амбициозно или надалеч, можете да преживеете магията на пътя, извървян крачка по крачка измежду спиращи дъха гледки и тук – в България.

Това предлага пешеходният маршрут Е8, който потегля от величествената Рила, минава през дебрите на Родопите и стига до вековната цитадела край село Мезек, непокътната от византийско време.

Трасето е с дължина към 420 километра, а най-високият връх на Балканите – Мусала, е една от първите точки по маршрута. Стъпвайки на заветните 2925,4 м. човек вижда необятния път, който го чака.

Доскоро обаче в над 90% от маршрута липсваха указателни табели, a туристите разчитаха само на оскъдната червено-бяла маркировка по дърветата, която играеше ролята на единственото напътствие. За по-неопитните тази маркировка беше извънредно незадоволителна.



Водени от задачата да насърчат устойчивия туризъм, минерална вода „ Велинград Alcalia “ и съдружие „ Байкария “ си сложиха смелата цел да маркират и почистят забележителна част от маршрута Е8. Като част от самодейността бяха сложени 460 осведомителни табели, стратегически ситуирани в границите на 124 километра, което обгръща почти една четвърт от целия път.

Амбициозната акция цели да усъвършенства инфраструктурата на маршрута и да увеличи сигурността и прекарването на туристите, като в същото време разпространява естествените чудеса на Родопите.

Целият маршрут се изминава за към две седмици. Българската права е част от интернационалния пешеходен път Е8, чиято начална точка е в Ирландия. Ентусиастите, които мечтаят да се впуснат в предизвикването, могат да разчитат на добре структурирана и правилна първична информация, с цел да се приготвят. За задачата би трябвало единствено да посетят от минерална вода „ Велинград Alcalia “.

Онлайн порталът е част от по-мащабната самодейност на компанията да стимулира повече хора да открият хубостта на Родопите, като направи маршрута Е8 по-популярен и леснодостъпен.

Натурална минерална вода Велинград Alcalia извира от Родопите и се добива от сондаж No. 5 “Горски пункт ” в град Велинград, кв. Чепино. Тя е извънредно чиста, със постоянен физико-химичен състав и ниска минерализация.

Водата не минава през спомагателна обработка или развой на филтриране. Това не е нужно, защото тя е естествено чиста с помощта на своя извънредно дълбочинен генезис – от 1200 метра. Това я защищава от всевъзможни външни замърсявания и повлияване от неподходящи метеорологични условия.

Минерална вода Велинград е с високо pH 9.36, което я прави алкална. Приемът на алкални храни и питиета понижава киселинността в човешкото тяло, повлиява добре на храносмилането и спомага за ускоряването на метаболизма.
Източник: boulevardbulgaria.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР