От минния гигант твърдят, че ще се стремят да защитават

...
От минния гигант твърдят, че ще се стремят да защитават
Коментари Харесай

BHP се оттегля от Световната асоциация за въглища заради борбата с климатичните промени

От минния колос настояват, че ще се стремят да пазят ползите на чиновниците си.

" Решението на BHP е огромен напредък за промишлеността, само че не е задоволително за битката с климатичните промени. "
Иън Дънлоп, екоактивист и някогашен ръководител на Асоциацията за въглища в Австралия Още по тематиката
Минният колос Rio Tinto приключва изцяло въгледобивната си активност

Конкурентите й се готвят да усилят пазарния си дял в бранша
13 ное 2017
Енергийни компании приканиха Европейски Съюз за по-строги климатични ограничения

В обща декларация те упорстват Брюксел да предприеме ограничения за по-бърз напредък на зелената сила
7 ное 2017
BHP Billiton усилва каузи на дамите в чиновниците до 50%

Минната компания ще има време до 2025 година да го направи
20 окт 2016
BHP Billiton регистрира рекордна загуба

Най-голямата минна група в света е отписала 4.9 милиарда $ от шистовите си активи в Съединени американски щати
16 авг 2016 Англо-австралийският минен колос BHP Bilton разгласи, че ще преразгледа участието си в Световната асоциация за въглища (WCA). Причината за решението на компанията са разлики по съществени тематики, свързани с климатичните промени и енергийната политика, написа Financial Times.

От BHP са безапелационни, че са подготвени да се откажат от привилегиите, които получават като асоцииран член на индустриалната организация. Освен това сдружението обмисля да се отдръпна от Търговската камара в Съединени американски щати, която застана срещу Парижкото съглашение за климата.

Казусът

Мениджмънтът на една от най-големите минни компании в света е уверен, че е належащо да се лимитират нездравословни излъчвания във въздуха и да се употребяват най-вече възобновими източници. Групата ще има опция да приключи участието си във WCA през март 2018 година Също по този начин от управлението разясниха, че към момента не са взели дефинитивно решение по отношение на наличието им в Съюза на минните компании в Австралия. Срокът за евентуалното преподписване на партньорството с австралийската организация е до края на 2018 година

Гиоф Хилий, шеф по външната политика в BHP, разяснява в изказване, че при разнообразни позиции по тематики за климатичните промени ще реагират постоянно, както работят и в този момент. Хилий изясни, че по този метод показват съпричастността си в битката против климатичните промени и подготвеност да водят транспарантна политика.

Докладът на BHP

Oт BHP са недоволни от избора на Световната асоциация за въглища да толерира потреблението на единствено една технология за чиста сила, се показва в отчет на групата за партньорството с организацията. От минната компания считат, че е належащо да се влага освен в чисти технологии за въгледобив, само че и във възобновими източници.

Президентът на WCA Мик Бъфиер разяснява, че са разочаровани от развоя на събитията, и акцентира, че отчетът на BHP не дава отговор в реалност на позициите им. " Световната асоциация за въглища постоянно се е стремяла да води уравновесена политика и да понижи нездравословните излъчвания ", съобщи Бъфиер.
Източник: capital.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР