От Министерството за Брекзит обаче отхвърлиха тези твърдения и обвиниха

...
От Министерството за Брекзит обаче отхвърлиха тези твърдения и обвиниха
Коментари Харесай

В Най-Неочаквания Момент Точно Преди Нова Година! Шоково Изритаха Най-Важния Министър! Изненадващо Отстраниха Самия

От Министерството за Брекзит обаче отхвърлиха тези изказвания и упрекнаха Брюксел, че подава погрешна информация, въз основата на която е и днешна обява във вестник „ Таймс “, съобщи БНР.

Министерството, ръководено от Дейвид Дейвис, счита, че Брюксел се пробва да подкопае договарящата позиция на английското държавно управление, разпространявайки изказвания, че той е бил отхвърлен от договарянията за бъдещето на Англия отвън Европейски Съюз.

Официално Дейвид Дейвис е основен договарящ на договарянията, които би трябвало да се възобновят идната година.

Твърди се обаче, че Оливър Робинс, който бе част от договарящия екип в Брюксел, преди Тереза Мей да го отзове назад в Лондон като непосредствен консултант по тези въпроси, играе все по-голяма роля в договарянията.

Министерството за Брекзит упрекна Брюксел, че си играе с огъня като популяризира известия, че Дейвис е отхвърлен и Робинс води лице в лице договарянията с Мишел Барние.

Високопоставен източник от министерството даже съобщи, че през октомври на конгреса на Консервативната партия Дейвид Дейвис е предизвестил тъкмо за такава заплаха от поднасяне от Брюксел на сходни информации.

От Брюксел отхвърлиха да имат пръст в последните изявления, наричайки ги вести от Лондон. Брюксел обаче призна, че Мишел Барние е бил в доста непосредствен контакт със заместничката си Сабине Вейанд, която пък договаря директно с Оливър Робинс.
Твърди се, че Барние даже е участвал на диалози сред Робинс и Вейанд.

Премиерът Тереза Мей се намеси директно по-рано този месец в договарянията за постигането на договорка по първата фаза. Точна дата за възобновяване на договарянията още не е избрана.

Дейвид Дейвис по-рано изрази вяра, че до края на първото тримесечие на 2018 година ще бъдат конкретизирани детайлите по преходния интервал, само че в самия английски кабинет още няма изясненост към какво тъкмо ще се стреми Лондон.
Източник: bradva.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР