От министерството сме водили разговори и с министерството на енергетиката

...
От министерството сме водили разговори и с министерството на енергетиката
Коментари Харесай

Министърът на енергетиката: Площадката в АЕЦ Белене има бъдеще

От министерството сме водили диалози и с министерството на енергетиката  на Украйна в посока на определяне на връзки в нуклеарна енергетика и продан на технологии и познания.  В диалозите установихме, че имаме потребност от взаимни начинания. Коментирахме и тематики отвън нуклеарна енергетиката. Разбрахме се да подготвим меморандум сред министерствата, само че той още не е финализиран, сподели енергийният министър Румен Радев на съвещание на отрасловата парламентарна комисия, съобщи кореспондент на " Фокус ".

“Все още не мога да разясня нищо по проекторешението за продажбата на съоръжение от АЕЦ “Белене " на Украйна. Като парламентарна република ние сме изпълнителен орган, нещата се случват тук ", добави той

Министърът сподели, че въпросното съоръжение е изцяло съответно както това в 5-ти и 6-ти блок. “Използваемостта е в цялостните си функционалности, за които е проектирано. Съхранявано е и е поддържано. Имаме добра опция да реализираме оптимално добра цена,  която би трябвало да е над тази, която е платена досега, другото ще е разточителство ", разясни той.

Той бе безапелационен, че площадката в АЕЦ “Белене " има бъдеще и има нуклеарна вероятност.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР