От Министерството на външните работи съобщиха за БНР, че 9

...
От Министерството на външните работи съобщиха за БНР, че 9
Коментари Харесай

9 българи са в неизвестност след пожара, избухнал на ферибот в Йонийско море

От Министерството на външните работи оповестиха за БНР, че 9 българи са в неопределеност след пожара, който избухна на ферибот, плаващ под италиански байрак в Йонийско море, покрай остров Корфу. На борда е имало 127 български жители от общо 239 пасажери.
Посолството ни в Атина е основало спешен щаб, българският консул от Солун към този момент е дошъл на Корфу, където са евакуирани избавените пасажери и екипаж.
До момента не се оповестява за потърпевши българи. Не е ясна националността на потърпевшите. Стана ясно, че пловдивски водач е измежду блокираните в горящия ферибот до Корфу.
Според известието от гръцките управляващи се търсят още пасажери на запалилия се ферибот, които са в неопределеност. Няма доказана информация дали измежду тях има българи.

Спасителна интервенция се пробва да извади от гаража на кораба българина, който е уведомил управляващите за местонахождението си, предава кореспондентът на БНР в Гърция.
Целият транспортен съд гори, няма незасегната част, оповестяват пристанищните управляващи на южната ни съседка. По публична информация от Министерството на комерсиалния флот 11 са пасажерите в неопределеност и двама, измежду които и един българин, са в гаража на кораба.

В момента още веднъж се организира избавителна интервенция по въздух с хеликоптер, с цел да извадят от гаража двамата пасажери.

От гръцка страна няма публична информация, че измежду търсените има български жители. Местни медии оповестяват и за изчезнала жена с българско име и с гръцко поданство.

Водолази търсят хора във водите на Йонийско море. Два кораба на пожарната не престават с опитите да загасят огъня. Три хеликоптера кръжат над мястото на случая и са в подготвеност да се включат в избавителната интервенция.

Евакуираните пасажери се намират на остров Корфу. Десет от тях са настанени в болница, те са без заплаха за живота.
Източник: skandal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР