От Министерството на външните работи /МВнР/ препоръчват на българите, намиращи

...
От Министерството на външните работи /МВнР/ препоръчват на българите, намиращи
Коментари Харесай

МВнР: Не предприемайте пътувания към Ливан

От Министерството на външните работи /МВнР/ предлагат на българите, намиращи се в северната част на Ивицата Газа, да се придвижат на юг . Причината – влошаващата се среда за сигурност в района на Близкия изток.

От ведомството приканват да не се подхващат пътувания до Ливанската република , с изключение на в случаите на последна нужда.

„ Българските жители, намиращи се на територията на Ливанската република, да изоставен страната при първа опция, в случай че престоят им в Ливан не е извънредно наложителе “, поучават от Министерство на външните работи.

Българските жители могат да се обръщат за подпомагане непрекъснато на телефонните линии на:

  • Дирекция „ Ситуационен център “: +359 2 948 24 04; +359 2 971 38 56 или на имейл: [email protected];
  • Посолство на Република България в Бейрут: +961 5452883; +961 71266985 или на имейл: [email protected];
  • Демократична България на Република България в Рамалла: +970 2 24 13 143 или на имейл: [email protected]; [email protected];

По-рано през днешния ден от „ България Еър “ оповестиха, че поради ескалацията на напрежението на територията на Израел през последните седмици и заради задълбочаващия се боен спор, след деликатен разбор на рисковете за сигурността, самолетната компания краткотрайно прекратява полетите по постоянната си линия София – Тел Авив – София.

„ Основен приоритет на националния транспортьор постоянно е бил гарантирането на сигурността на пасажерите и екипажа, а усложняването на ситуацията в Израел води до забележителен риск за сигурността на гражданските полети от и до летището в Тел Авив. Поради покачвания боен риск, всеки обособен полет до близкоизточната страна предстои на предварителна преценка и удостоверение на застрахователното покритие, като усложнената обстановка прави невероятно приемане на нужното позволение за осъществяване на полетите “ , прецизират от „ България Еър “.

Авиокомпанията е уведомила пасажерите за смяната по техните резервации и издадени билети . Отмяната на полетите се постанова заради независещи от нея аргументи, зародили в изискванията на изключителни условия и в резултат на военната борба в Израел. При взимане на решенията за анулация на полетите от/до Израел, са съобразени наредбите на Закона за гражданското въздухоплаване, както и използваните регламенти на Европейски Съюз и интернационалните контракти.

Националният транспортьор съжалява за породеното стеснение и дава опция на засегнатите пасажери за безвъзмездна смяна на датите по всички закупени билети за пътешестване от/до Тел Авив в период до година.

„ Бихме желали да уверим всички наши пасажери, че самолетна компания „ България Еър “ следи от близко развиването на обстановката, рекомендациите на държавните управляващи, и след взискателна оценка на риска ще Ви осведоми в допълнение за опциите за пътешестване “, заключват от превозвача.

Източник: iskra.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР