От Министерството на отбраната продължават да помагат за извозването и

...
От Министерството на отбраната продължават да помагат за извозването и
Коментари Харесай

От военното министерство продължават с извозването и настаняването на украински бежанци

От Министерството на защитата не престават да оказват помощ за извозването и настаняването на украински жители, потърсили леговище в страната ни от военните дейности в Украйна, оповестиха от МО.

До през днешния ден, 9 март 2022 година, над 200 души са евакуирани в границите на интервенцията за транспортиране на бежанци, почнала на 4 март , взаимно от Министерството на защитата и Министерството на външните работи.
 Стопанската академия в Свищов одобри бежанци, само че моли за помощ
Стопанската академия в Свищов одобри бежанци, само че моли за помощ

Българският червен кръст и бизнеса да оказват помощ

Само на 8 март, с три рейса на Командването за логистична поддръжка в България са пристигнали 49, 47 и 41 души . Действията на военнослужещите с рейсове на командването не престават и през днешния ден с осъществяването на безвъзмездни автобусни курсове до България от гранични пунктове Сирет, Исакча и Джудрджулещи .

Още от предходната седмица в бази на Министерството на защитата са настанявани възрастни и деца, потърсили леговище в страната ни от военните дейности . Късно нощес с държавния аероплан " Еърбъс А319 " с министъра на външните работи от столицата на Република Молдова Кишинев в София дойдоха 66 евакуирани жители на Украйна.
 Центърът за украински бежанци във Варна желае помощ
Центърът за украински бежанци във Варна желае помощ

От през днешния ден е основана и публична е-поща на Центъра

58 от тях са настанени в хотел " Рибарица ". Към вчерашна дата в хотел " Флагман " в к.к. " Св. Св. Константин и Елена " бяха настанени 76 души от Украйна.

В хотелската част към Военноморски клуб - Варна - 26 души, а в хотел " Шипка " в София - 13 души. Част от тях са деца под 18 години.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР