От Министерството на околната среда и водите (МОСВ) са съгласували

...
От Министерството на околната среда и водите (МОСВ) са съгласували
Коментари Харесай

Министър Карамфилова: Съгласували сме единствено пътен възел Кресна

От Министерството на околната среда и водите (МОСВ) са съгласували само пътен възел " Кресна ", не са съгласували обходи и други направления, съобщи служебният министър на околната среда и водите. Тя отговори на настоящи въпроси пред отрасловата парламентарна комисия, съобщи Българска телеграфна агенция.

От парламентарната група на " – "  я попитаха за какво Министерство на околната среда и водите позволява дейности от страна на Министерството на районното развиване и благоустройството (МРРБ) в сектора на Кресненското дефиле, имайки поради съществуването на несъответствия на плана с използваното законодателство на Европейски Съюз в региона на околната среда и отрицателните мнения от жители и екоактивисти.

Има решение по оценка на въздействието върху околната среда (ОВОС), което е настоящо решение. Съгласно това решение са обсъждани три различни разновидността към оня миг, сподели Карамфилова. По думите ѝ тази настояща Оценка на въздействието върху околната среда е била в основата и фактът през 2019 година Агенция " Пътна инфраструктура " да подаде апликационна форма за финансиране точно на този план по отношение на Оперативната стратегия " Транспорт ".

Към оня миг, при подаването на апликационната форма, Европейска комисия открива несъответствия и главната записка, която тя насочва е, че в действителност планът, който се преглежда и трасетата, другите възможности, би трябвало да бъдат съпоставени със характерни и подробни цели за Кресненското дефиле, като в него минават две зони, уточни Карамфилова. Тя добави, че тогава тези цели не са били утвърдени.

Карамфилова уточни, че Министерство на околната среда и водите се е произнесло за обектоизграждане на пътен възел " Кресна ". Ние сме съгласували само и единствено пътния възел Кресна, не сме съгласували обходи и всевъзможни други направления, сподели тя и посочи, че следва да се дефинира каква ще бъде използваната процедура. 

По-рано през днешния ден депутати от ПП-ДБ и природозащитници настояха на брифинг в Народното събрание да бъдат прегледани различните разновидности за строителство на автомагистрала " Струма "  през Кресненското дефиле.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР