От Министерството на финансите оспорват думите на регионалния министър в

...
От Министерството на финансите оспорват думите на регионалния министър в
Коментари Харесай

От МФ оспорват обвиняват Гроздан Караджов в лъжа

От Министерството на финансите оспорват думите на районния министър в оставка Гроздан Караджо в. В прессъобщение до медиите от МФ, което е водено от вицепремиера в оставка Асен Василев, се споделя, че данните на Караджов са погрешни.

От Финансовото министерство не са се намесвали в наличието на документите за възлагане на цитираните публични поръчки, както твърди Караджов, твърдят от там.
 Караджов: За провалените поръчки е отговорен Петков Обновена
Караджов: За провалените поръчки е отговорен Петков

Караджов да освободи ръководителя на АПИ, желае Петков

" Провеждането на държавната политика в региона на строителството, ремонта и поддръжката на републиканската пътна мрежа е отговорност и обвързване на министъра на районното развиване и управителния съвет на Агенция " Пътна инфраструктура ", пишат от финансовото ведомство.

Задължението на АПИ е да обезпечат провеждането на законосъобразни процедури за възлагане на публични поръчки за настоящ ремонт и поддръжка на републиканските пътища.
 Караджов даде на прокуратурата отчета за пътните поправки
Караджов даде на прокуратурата отчета за пътните поправки

Той разпореди на ДНСК да ревизира на място и по документи всички проблематични пътни сектори

Министерството на финансите, посредством Агенцията по публични поръчки и Агенцията за държавна финансова ревизия, имат единствено прелиминарен и при нужда следващ надзор за правомерност на публичните поръчки , изясняват от МФ.

Според нормативната уредба, АОП прави прелиминарен надзор на инцидентен принцип и оповестените през актуалната година процедури от АПИ не са попаднали в обсега на този надзорен инструмент.

Министър Караджов погрешно трансферира отговорността към Комисията за защита на конкуренцията в случай, че АПИ е прекратила процедурите преди едно от трите производства на Комисия за защита на конкуренцията да е завършило и без да апелира другите две решения на регулатора, стимулират се от ведомството на Асен Василев.
 Министерски съвет: АПИ едностранно е прекратила контракти за ремонт на пътища
Министерски съвет: АПИ едностранно е прекратила контракти за ремонт на пътища

Няма по какъв начин да се поддържат пътищата

Срещу решенията за разкриване на оповестените процедури пред Комисията за защита на конкуренцията са постъпили тъжби , по които са формирани три производства. Едното към момента не е завършило, а по другите две на 16 юни 2022 година са постановени отменителни решения на на Комисията за защита на конкуренцията (КЗК).

Агенция " Пътна инфраструктура " не апелира решенията на Комисия за защита на конкуренцията пред Върховния административен съд , а на 29 юни 2022 година приключва всичките седем оповестени процедури.

Министерството на финансите няма както нормативно открита, по този начин и практическа роля в процеса на осъществяване и преустановяване на визираните поръчки. Ведомството няма отношение към правните и публичните последствия от дейностите и бездействията на възложителя - АПИ, стимулират се от финансовото министерство.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР