От миналата година Гърция използва държавни средства, за да помогне

...
От миналата година Гърция използва държавни средства, за да помогне
Коментари Харесай

Пестеливците на ток в Гърция ще вземат по-големи субсидии frognews.bg

От предходната година Гърция употребява държавни средства, с цел да помогне за понижаване на сметките за електрическа енергия за семействата и бизнеса, които се борят да се оправят със скока на цените, които доближават върхове на фона на продължаващата в Украйна война. 

Наред със дотациите, Гърция наложи таван на заплащанията към производителите на електрическа енергия, с цел да отрази техните действителни индустриални разноски, като на процедура отстрани спомагателната такса върху сметките за електрическа енергия. От юли това е осигурило повече от 2 милиарда евро.

Кабинетът на Мицотакис ще предложи на жителите постепенни дотации като тласък за понижаване на потреблението на сила. 

" Колкото повече сила спестите спрямо миналогодишната сметка... толкоз по-голяма дотация ще получите “, сподели Мицотакис.

Миналата седмица Европейската комисия предложи ограничения, изискващи от страните от Европейски Съюз да понижат потреблението на електричество по време на пиковите часове на цените и да принудят компаниите за изкопаеми горива да споделят облагите.

Мицотакис сподели, че държавното управление ще таксува непредвидените доходи на гръцките рафинерии и ще употребява постъпленията, с цел да предложи повсеместни дотации за нафта за отопление.

Гърция, която изгаря повече от 40% от своя газ, за ​​да генерира електричество, понижи вноса на газ от съветски тръбопроводи и усили потенциала за предпазване на единствения си терминал за полутечен газ, за ​​да предотврати възможен предстоящ дефицит на синьо гориво. Някои газови централи също ще тестват способността си да преминат към нефт по-късно този месец.
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР