От месеци има напрежение между висшето военно командване на САЩ

...
От месеци има напрежение между висшето военно командване на САЩ
Коментари Харесай

Напрежение между армията и Тръмп

От месеци има напрежение сред висшето военно командване на Съединени американски щати и президента Доналд Тръмп след решение на американския водач да се намеси в случаи с трима военнослужещи, упрекнати във военни закононарушения, осведоми Си Ен Ен.

Офицер съобщи пред медията, че " има проблем с бойния дух ", а високопоставени представители на Пентагона са разкрили, че са обезпокоени от държанието на президента.

В Пентагона са разтревожени от непостоянното и импулсивно държание на Тръмп, а също по този начин и от спорните му решения по редица въпроси, в това число и за неочакваното евакуиране на американските бойци от Сирия. Но в този момент изникнаха нови терзания, откакто висши военни и офицери от запаса оповестиха, че не може да се пренебрегне намесата на Тръмп в знакови каузи, свързани с военни закононарушения.

Уволненият секретар на Военноморски сили на Съединени американски щати Ричард Спенсър писа в сряда за " Вашингтон пост ", че намесата на Тръмп е " шокираща и невиждана...Също е увещание, че президентът доста малко схваща какво значи да бъдеш в армията, да се бориш морално или да бъдеш управителен от неизменими правила и практики ".

Във вторник на протест Тръмп изненадващо съобщи, че е подхванал дейности против опонираща " дълбока страна ".

Висшето управление на армията на Съединени американски щати е единомислещо срещу намесата на президента, тъй като има вяра, че подрива военната дисциплинираност и реда.

Топ военни водачи означиха, че са обезпокоени от разединяващата реторика на Тръмп и политизирането на въоръжените сили на Съединени американски щати.

Си Ен Ен научи, че минимум двама висши офицери не са желали да се появят с Тръмп на събития през последните месеци. Отделно висши военни командири обмислят да приготвят меморандум, с цел да напомнят на бойците за техните морални и правни отговорности на бойното поле.

Един представител разкри, че " военните са разграничени " на два лагера. Едната половина поддържат Тръмп, а другата страна, в която влизат доста висши военни счита, че армията би трябвало да остане самостоятелна от партийно и политическо въздействие и не виждат президентът да се придържа към това.

Преди няколко дни министърът на военноморските сили на Съединени американски щати Ричард Спенсър беше уволнен от военния министър Марк Еспър, тъй като е предложил скрито съглашение с Белия дом по случая с военноморския " тюлен " Еди Галахър.

Галахър беше наказан за дискредитиране на въоръжените сили, откакто театралничи до тялото на мъртъв войник ​​на ДАЕШ ( " Ислямска страна " ), което опонира на признатите правила в американската войска. След това той беше намален в сан - решение, което президентът Доналд Тръмп анулира преди седмица и провокира гнева на военните. Впоследствие те продължиха процеса на преразглеждане на статута на Галахър.

Уточнява се, че Спенсър е предложил Белият дом да не се намесва в процеса, против което Галахър да се отдръпна непринудено от военноморските сили, запазвайки ранга си на тюлен.

В сряда Военноморски сили оповестиха, че няма да ревизират още трима тюлени, които са свързани със случая на Галахър. /news.bg
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР