От март столичната ул. Георг Вашингтон се превръща изцяло в

...
От март столичната ул. Георг Вашингтон се превръща изцяло в
Коментари Харесай

Нова зона без коли

От март столичната ул. " Георг Вашингтон " се трансформира напълно в пешеходна зона , а възбраната за автомобилно придвижване по бул. " Витоша " ще се удължи до Съдебната палата. До две седмици ще стартира слагането на кашпи, които ще стопират колите, изясни зам.-кметът по превоз Евгени Крусев. Платената зона по ул. " Георг Вашингтон " пък ще бъде закрита.
 
" Ул. Георг Вашингтон " сред " Пиротска " и " Трапезица " да стане пешеходна, както и да се продължи пешеходната зона по бул. " Витоша " - от ул. " Алабин " до бул. " Александър Стамболийски ". Така става напълно пешеходна улица без коли по нея. Същото ще бъде с бул. " Витоша ". Решението на Общинския съвет е от 1 март да се вкара тази организация. В момента сме в процедура на подготовка. Очаквам до две седмици да бъде проведено придвижването в региона, съгласно признатото решение ", сподели отрасловият зам.-кмет.
 
" По ул. " Съборна " паркоместата ще бъдат редуцирани съвсем двойно. Идеята е дружно с обособяването на пешеходната зона по бул. " Витоша ", паркирането от едната страна ул. " Съборна " също да се отстрани, това е секторът сред пл. " Света Неделя " и ул. " Леге ". И там пешеходната зона ще бъде увеличена сензитивно. 

Следващата стъпка е ул. " Съборна " също да стане пешеходна. Това зависи от концепцията на основния проектант, който цели да свърже Градската градина с пл. " Света Неделя ", обясни още зам.-кметът.
Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР