От малки са ни учили, че лъжата е нещо лошо,

...
От малки са ни учили, че лъжата е нещо лошо,
Коментари Харесай

7 ситуации, в които ТРЯБВА да излъжете шефа си

От дребни са ни учили, че лъжата е нещо неприятно, само че в живота има избрани обстановки, в които тя е оправдана.

Да вземем да вземем за пример връзките с началника ви. Да, те би трябвало да са правилни, с цел да върви работата добре. Но не е нужно шефът ви да знае всичко за вас, всичко, което чувате или в което вярвате. Вие сте независим възрастен човек и имате право на някои дребни секрети.

В избрани моменти в офиса даже е целесъобразно да излъжете шефа, с цел да не злепоставите сътрудници или себе си. От Fobres показват кои са те:

1. Не казвайте на директния си шеф, в случай че по-висшестоящ началник го подлага на критика зад тила му. Повярвайте ни - не желаете да сте носителя на неприятни новини.

2. Ако шефът ви желае от вас персонална информация за други сътрудници или ви разпитва за държанието им, е по-добре да не отговаряте, даже да знаете защо става въпрос. Кажете му да ги попита напряко. Иначе ще се превърнете в негов разузнавач, а това няма да ви направи изключително известни в офиса.

3. Знаете, че ваш сътрудник си търси друга работа и ръководителят ви подпитва за това? Не издавайте сътрудника си. Представете си по какъв начин бихте се чувствали, в случай че някой издаде вас в сходна обстановка.

4. Ако ръководителят желае да от вас да потвърдите или отхвърлите злословия, които е чул/чула, по-добре се направете на разсеяни. Може да заплетете още по-голяма конспирация.

5. Не сте длъжни да давате на шефа си доклад за дълготрайните си кариерни проекти. Кажете му каквото желае да чуе, а дали скоро ще напуснете или не, си е ваша работа.

6. Не одобрявате метода на ръководство във компанията? Можете да си позволите да го кажете единствено в случай че сте сигурни, че това няма да има отрицателни последствия за вас. Иначе е по-добре да излъжете... най-малко до момента в който не пристигна подобаващ миг.

7. Когато шефът за следващ път ви кара да останете до по-късно или да работите през уикенда, е целесъобразно да кажете, че имате неотложни проекти даже да не е по този начин.

Редактор: Деница Райкова
Източник: expert.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР