От малки ни учат, че не е хубаво да лъжем

...
От малки ни учат, че не е хубаво да лъжем
Коментари Харесай

9 неща, които НЕ трябва да разкривате за себе си на интервю за работа

От дребни ни учат, че не е хубаво да лъжем и това, несъмнено, е по този начин. Но в избран обстановки премълчаването на истината е нужни. Особено в случай че става въпрос за дълго чакано изявление за работа и истини, които могат да ви компрометират или да накарат работодателите да се отхвърлят кандидатурата ви.

Ето кои неща не трябва да разкривате по време на събеседване съгласно Forbes:

1. Фактът, че сте били уволнени от предходната си работа (или от която и да е работа).


2. Мнението си за някогашния ви началник, в случай че то е, че той е глупак. Независимо дали е правилно, няма да направи положително усещане, в случай че го кажете.




3. Че сте обезверени. Това би отблъснало някои работодатели.




4. Фактът, че се чувствате неуверени за работата. Демонстрирайте самочувствие. Когато ви наемат, ще учите нещата в придвижване.




5. Сериозен спор на предходната ви работа, в който сте взели участие.




6. Че сте бременна. Работодателят няма право да употребява това като причина да не ви наеме, само че по-добре не го казвайте.




7. Фактът, че заплатата, която ви оферират в този момент, е доста по-висока от предходната ви. Ако го схванат, може да се опитат да ви наемат на по-малка сума.

8. Ако обмисляте пренасяне в различен град или промяна на сферата на активност. Разкриването на това може да накара работодателя да отхвърли кандидатурата ви, а кой знае - може пък вие да измененията решението си в бъдеще.

9. Фактът, че лични условия могат да ви попречат да спазвате избран график. Ще уточнявате тези неща, когато към този момент ви наемат и ще търсите способи за приспособяване.

Редактор: Деница Райкова
Източник: expert.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР