От малката черна рокля до емблематичния Шанел № 5“, покорили

...
От малката черна рокля до емблематичния Шанел № 5“, покорили
Коментари Харесай

ШАНЕЛ – от сиропиталището до глобалното модно могъщество

От дребната черна рокля до емблематичния „ Шанел № 5 “, покорили хиляди мъжки сърца, ШАНЕЛ на Ема Бакстър-Райт наблюдава живота и наследството на една от най-великите фешън дизайнерки на XX век.

След и   трета книга от стилната сбирка на Издателство Hybrid Books  разказва за законодателката на безконечната мода  Габриел Шанел . Родена през 1883 година в оскъдно семейство, тя се сблъсква рано с неволите в живота. Отгледана е в сиропиталище към манастир, където се научава да шие. На 18 към този момент работи в шивашко ателие, а вечер пее в кабаре. Там се среща с милионера Етиен Балсан, който ѝ отваря пътя към лукса, въодушевил по-нататъшната ѝ креативна активност. През 1913 година открива първия си магазин в Париж.

 книга Шанел Chanel Издателство Hybrid Books

През целия си живот Коко Шанел неуморно твори , като прави същинска гражданска война в модата. Основополагащ за Шанел е мъжкият дрешник – посредством неговата елементарност, улеснение и прагматизъм основава мекото сако, дребната черна рокля, двуцветните дамски обувки, стилните шапки и класическия парфюм „ Шанел № 5 “, за който смесва няколко аромата.

Скандализирала обществото поради връзките си с почитан немец по време на Втората международна война, тя облича звезди и всемирски персони като Елизабет Тейлър и Джаки Кенеди .

 книга Шанел Chanel Издателство Hybrid Books

ШАНЕЛ споделя освен историята на безконечната Коко, само че и съдържа голям брой непоказвани цветни фотографии и скици на модели . Книгата към този момент е по книжарниците в два разновидността - с твърди и с меки корици.

Авторката Ема Бакстър-Райт написа за мода в The Face, Just Seventeen и Cosmopolitan. Работила е като стилист и съветник за Channel 4 и BBC 2. Освен за Коко Шанел е написала книга и за друга шеметна дизайнерка - Елза Скиапарели.

 книга Шанел Chanel Издателство Hybrid Books

 
Източник: edna.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР