От Левицата!“ изградиха палатков лагер в защита на паметника на

...
От Левицата!“ изградиха палатков лагер в защита на паметника на
Коментари Харесай

„Левицата!“ с палатков лагер в защита на паметника на Съветската армия

От „ Левицата! “ построиха палатков лагер в отбрана на паметника на Съветската войска в София, против войната против монументи и историята , откакто стана ясно, че са почнали процедурите, водещи към премахването на монумента в София. При слагането на началото на палатковия лагер представителят на лявото обединяване и ръководител на „ Изправи се.БГ “ Мая Манолова съобщи:

„ Войната на десницата против историята преди локалните избори ескалира. Това е жалка война на хора, които нямат причини и решения на проблемите през днешния ден. Които нямат визия за бъдещето и които нямат причини, по тази причина се пробват да поругаят и демонтират историята. Това е жалка война на хора, които желае да потвърдят верността си към непознати посолства, преиначавайки и демонтирайки монументи и българската история. “

Преди всички избори десницата се пробва да прави акция на гърба на паметника на Съветската войска , твърди Манолова. От „ Левицата! “ припомниха, че тези опити стартират още през 1993 година и за последния мандат 3 години отлежава настояването на десните за разглобяване на паметника, до момента в който на 9-ти март тази година – отново в предизборна акция, Столичният общински съвет изиска от страната да предприеме дейности за разглобяване на паметника. Тогава служебният кабинет отсрочи решенията , само че в този момент на 2 август кабинетът „ Денков “ подхваща първите стъпки за разглобяване на монумента като от обществена държавна благосъстоятелност го деактува в частна държавна благосъстоятелност. А ден по-късно регионалната администрация на София разгласи, че премахването на паметника е техен приоритет и желаеха от Столична община документите по построяването на паметника и са отправили запитване към Националната изложба дали паметникът, скулптурите и барелефите могат да бъдат преместени в Музея за социалистическо изкуство .

Опасността паметникът да бъде отстранен , с цел да обслужи ползите на десните сили в София е действителна, считат от „ Левицата! “.

От „ Левицата! “ дават поръчка, че няма да разрешат паметникът да се пипне .

„ Опъваме през днешния ден палатков лагер, който ще бъде тук, до момента в който заплахата от разглобяване на паметника на руската войска отпадне изцяло “ , разгласи Манолова.

Източник: iskra.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР