От Леонид Селиктар За съжаление, по-голямата част от обществото е

...
От Леонид Селиктар За съжаление, по-голямата част от обществото е
Коментари Харесай

Citroen AMI : Мъникът, който не само върши работа, но е и готин

От Леонид Селиктар

За страдание, по-голямата част от обществото е с извънредно консуматорски визии. Сменяме излишно мобилни телефони, купуваме все по-големи тв приемници, придобиваме облекла и техника, които използваме един път и повече в никакъв случай. На базата на потребителските стремежи, новите коли започнаха да се трансформират в киносалони с интегрираните си по два, три, а и повече, екрана, интериорите им замязяха на нощни заведения.

В същото време ставаме очевидци на непрестанно ескалиращите проблеми в градовете, като тапи, неспособност за паркиране, замърсяване на въздуха, сивота, стаена експанзия и отчуждение. Съдба... Какво да се прави.

Явно от Citroen обаче не бяха изключително съгласни с тази наклонност и в края на февруари 2020 година показаха пред света едно решение за градска подвижност, което слага точка на всички изброени нагоре негативи.

AMI е субкомпактно двуместно транспортно средство, главните габарити на което са дължина от единствено 2.41 метра , широчина 1.39 метра и височина от 1.52 метра, а тежестта му е едвам 425 кг. Въпреки маломерните си размери, електрическият автомобил предлага в действителност неочакван интериорен шир, който придобива умопомрачителни измерения с помощта на осъществяването на купето с панорамен стъклен таван. Който апропо покрива съвсем половината от тавана му.



В горния абзац отметнахме два от негативите- замърсяване и паркиране, тъй като с малко повече предпочитание и с помощта на неповторимата маневреност, на едно общоприетоо паркомясто, могат да бъдат паркирани две AMI-та.

По отношение на стаените неприятни усеща и експанзията, Citroen AMI безусловно ги ликвидира от първия взор. Никога през последните 24 години работа не са ме разпитвали за автомобил толкоз доста и не съм образувал толкоз доста усмивки в наблюдаващите.

С ексцентричните си жанр и структура, AMI просто е магнит за позитивни страсти.

Говорейки за дизайна, няма по какъв начин да не споменем няколко в действителност забавни дизайн и конструкционни решения при модела. Ако разгледате галерията със фотоси, ще забележите, че двете порти на AMI се отварят различно- лявата против придвижването, дясната по неговата посока. Освен забавна специфичност, тук е вкоренена и главната концепция на електрическия автомобил, а точно да бъде оптимално наличен. Тук това предпочитание е осъществено посредством това, че двете порти са безусловно идентични и взаимозаменяеми, и Citroen създава единствено един тип врата за модела.

Същият дизайн и конструкционен метод е употребен и във връзка с предната маска на AMI, която е идентична с тази в задната част на структурата.

Интересни и неповторими дизайн закачки има действително във всяка една извивка на екстериора и интериора, а от Citroen са планували впечатляващ набор благоприятни условия за персонализация и спомагателни модулни решения, главно във връзка с пространството сред кормилото и предното стъкло.

Наред с богатият набор благоприятни условия за персонализация и към този момент няколкото специфични лимитирани серии, включително и най-новата , AMI се предлага и в лекотоварна версия AMI Cargo. Тя идва с всички съществени преимущества на пътническата версия, само че главният акцент тук са добавени благоприятни условия за превозване на товари. Електромобилът предлага съдържимост за багажи от над 400 литра, както и товароносимост от 140 кг, като за задачата се разчита на особено обособени модулни товарни отделения в задната си част и на мястото на седалката на пасажера.

AMI Cargo също се предлага с опция за персонализиране на електрическото ванче със характерни за дадената компания лога и цветови комбинации, като единственото изискване тук е поръчката да е за повече от 10 бройки.

Един от най-интересните спомагателните аксесоари, които оферират от френската марка за AMI подсигурява в допълнение улеснение и покачване на сигурността. Той се назовава MY AMI PLAY и е част от приложението за мобилни телефони My Citroen. В композиция със специфичният бутон Citroen Switch, който, съгласно желанията на лидера, може да бъде безусловно залепен в лявата и дясната част на кормилото, водачът получава бърз достъп до най-често употребяваните функционалности на своя телефон по време на ръководството.

С натискането на бутона, който се свързва посредством Bluetooth, или неговото задържане, на екрана на мобилния телефон се изобразява подсъзнателен нов интерфейс с бърз достъп до навигационната система (Waze, Гугъл Maps, Maps на Apple), радио, музикални описи, телефонията и гласов помощник.

Реално видяно, AMI може да бъде избран и като фешън аксесоар, който може да бъде персонализиран както по време на конфигурирането си преди поръчката, по този начин и след нея.

Основното предопределение на AMI обаче е да бъде напълно електрическо средство за подвижност. И с това, той се оправя чудесно.

За задвижването в продължение на до 75 километра , екипът на Citroen е заложил на електромотор с мощ от 8 конски сили и стилен батериен модул с потенциал от едвам 5.5 kWh , използваеми от които са към 5 kWh. Калкулацията тук е също толкоз впечатляваща, колкото е и дизайнът на AMI- за един цялостен заряд на батерията са нужни към 1 лев и към 3 часа директна връзка към домашната или гаражна електрическа апаратура.

AMI, който и в България може да се ръководи от навършили 16-годишна възраст (категория АМ), не се нуждае от кабели и удължители. Той ги " носи " непрестанно със себе си, като те са складирани комфортно в структурата на дясната врата.

Най-сериозните рецензии, които бяха отправени към електрическия автомобил по време на двата тестови дни бяха свързани с лимитираната му на 45 км/ч оптималната скорост на придвижване и това, че окачването му е доста твърдо, вследствие на което друса осезаемо.

По отношение на първата рецензия ще кажа, че в градска среда (без булевардите) AMI следва трафика безусловно безпроблемно, като предлага задоволително положително ускоряване при пускане от място и на фона на (по спомен) междинната скорост на придвижване на трафика в София от към 15-17 км/ч.

По отношение на друсането- AMI не друса, улиците ни са разрушени.
Източник: auto-press.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР