От Леонид Селиктар С цялостната трансформация на автомобилния свят и

...
От Леонид Селиктар С цялостната трансформация на автомобилния свят и
Коментари Харесай

Opel Astra GSe: Колкото повече, толкова повече

От Леонид Селиктар

С цялостната промяна на автомобилния свят и последователното прекосяване на бизнеса към електрификацията и 100% електрическото задвижване, емблематичните досега същински всеобщи спортни модификации на обособените марки бяха измежду първите " жертви ", които паднаха в името на концепцията за постигането на по-еко отговорно европейско бъдеще.

За положителното на климата, само че за жал на същинските почитатели на по-динамичното шофиране и адреналина, тези коли остават в историята, без уместно добра опция.

При Opel, най-близкото до познатите от близкото минало специфични версии GSi или топ-предложенията OPC се назовава GSe (Grand Sport electric) и съставлява обособена подмарка, която компанията анонсира през есента на предходната година, и в която към този момент попадат три пазарни предложения- Astra GSe, Astra Sports Tourer GSe и Grandland GSe.

Opel Astra GSe, която е оборудвана с 8-степенна автоматизирана трансмисия, е изпълнена със зареждаема (PHEV) хибридна задвижваща система с обща оптималната мощ от 225 конски сили и оптимален въртящ миг от 360 Нм, като тези параметри оферират в действителност добра динамичност и скоростно показване.



Друг сериозен плюс, този път във връзка с задвижващата система на Astra GSe е фактът, че тя е зареждаема и с помощта на интегрираната на борда на автомобила батерия с потенциал от 12.4 kWh, е вероятен немалък- до към 60 километра в оптимални условия, пробег в чист електрически режим. При съществуване на условия за зареждане в домашна или работна конюнктура, автомобилът може да бъде употребен действително в 100% електрически режим на ежедневна градска база.

Впечатление по време на ръководството на автомобила прави отличния баланс сред електромотора и мотора с вътрешно горене, вторият от които се включва безусловно елегантно, когато е неотложно, и по същия метод се деактивира, когато не е нужна неговата интервенция в процеса по задвижването на автомобила. Трансформацията на колата от 100% електрическа към такава с хибридно задвижване става извънредно незабелязано, като на момента най-хубавата индикация за нейната работа си остава специфичното цветово осъществяване на показанията на моментната скорост, което в BEV режим е синьо.

GSe версиите на Astra получават редица промени и оптимизации, включително по системата за ръководство, което е още по-директно, окачването, пружини и амортисьори (KONI FSD (Frequency Selective Damping)), новата настройка на които понижава отстоянието на автомобила от пътя с спомагателен сантиметър, особено конфигурирана електронна стабилизираща система и други.

Една от най-забележимите доработки при Astra GSe е обвързвана със спирачната система, която е в допълнение усъвършенствана и впечатлява с осезаемо по-бърза реакция и цялостна успеваемост.

Всеки един от представителите на Astra GSe се отличава също по този начин със специфични 18-цолови джанти с въодушевен от концептуалната разработка Manta GSe дизайн, особено осъществяване на предната ризница и обозначителни емблеми.

Акцент в интериора на автомобила са специфичните за версията предни спортни седалки с интегрирани подглавници, Alcantara тапицерия и обозначителна GSe емблема. Въпреки несъмнено спортното си осъществяване, с спомагателна странична опора, седалките са със документ AGR за щадяща гърба ергономия.
Източник: auto-press.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР