От Леонид Селиктар Изцяло електрическата Ariya е точно това, от

...
От Леонид Селиктар Изцяло електрическата Ariya е точно това, от
Коментари Харесай

Ariya поставя началото на новото бъдеще на Nissan

От Леонид Селиктар

Изцяло електрическата Ariya е тъкмо това, от което се нуждае Nissan, а и международния пазар на напълно електрически автомобили- модел, който въпреки и позакъснял вследствие на световните проблеми към COVID-19 пандемията, индустриалната и доставната мрежа, има това, което по-голямата част от 100% електрическите модели не оферират, а директните съперници още по-малко.

Nissan Ariya, която единствено преди броени дни получи и едно от първите си влиятелни интернационалните отличия- Автомобил на годината 2022 на британското Auto Express, комбинира в едно стилна визия, високи технологии и не на последно място, многообразие във връзка с електрическото си задвижване.

С лансирането на Ariya, Nissan дава опция на потребителите правото на избор, несъмнено от техните желания и потребности. Електромобилът е разполагаем с два типа акумулатори, съгласно потенциала, както и в две модификации съгласно броя на задвижващите колела.

Модификацията на Nissan Ariya с две задвижващи колела стъпва на пазара в композиция с батерия с потенциал от 66 kWh (63 kWh използваеми) и с 91 kWh (87 kWh използваеми). При първото осъществяване, мощността е 218 конски сили, а при второто е 242 конски сили. Въртящият миг е еднакъв- 300 Нм.

Горните две модификации на Nissan Ariya показват и граничните благоприятни условия във връзка с свободния пробег на електромобила- първата дава обещание самостоятелност от до малко над 400 километра, а втората такава от до малко над 530 километра.

До 500 километра свободен пробег дава обещание топ-изпълнението на Ariya- Ariya AWD e-4ORCE, която се предлага единствено с по-голямата батерия (91 kWh). Тук мощността е 306 конски сили, въртящият миг е 600 Нм, а класическото ускоряване от 0 до 100 км/ч може да се реализира за 5.7 секунди, против към 7.5 секунди при другите две модификации.

Ariya AWD e-4ORCE дава обещание и още едно преимущество, което въпреки и провокативно, както законово, по този начин и от позиция на успеваемостта, е факт- оптималната скорост на придвижване тук е електронно лимитирана на 200 км/ч, до момента в който при останалите тя е на 160 км/ч.

Няма разлика обаче в зарядната система на трите съществени модификации на Ariya- всяка една от тях може да бъде зареждана, при съществуване на съответна инфраструктура несъмнено, с до 130 kW, което дава обещание сред 267 и 350 километра спомагателен заряд след половин час на зарядната станция.



В действителни, пък било те и много лимитирани като оптималната скорост на придвижване, условия в покрайнините на Стокхолм (максимална скорост на придвижване от 110 км/ч) бордовият компютър на Ariya регистрира консумация на електрическа сила от едвам 13.7 kWh на 100 километра. Изминатото разстояние в тази права на тестовото шофиране беше малко под 100 километра, междинната скорост 55 км/ч, а модификацията на модела беше във версия със единствено две задвижващи колела и огромната батерия.

По отношение на зареждането на батерията, от Nissan анносират, че при съществуване на подобаваща инфраструктура (до 130 kW), заряд на модулите от 20 до 80% може да бъде генериран за надлежно 28 минути (батерия 63 kWh) и 30 минути (87 kWh).

От Nissan споделят, че Ariya е създадена по подобен метод, че да направи потребителския преход от автомобил с мотор с вътрешно горене към подобен с напълно електрическа задвижваща система допустимо най-лесен, ненатоварващ, неангажиращ и оптимално вписващ се с настоящият досега на придобиването на колата метод на живот.

За реализирането на това свое предпочитание, от Nissan залагат доста съществено и върху чувството от излъчването на екстериора и интериора на електрическия автомобил. Външността на колата е преобладаваща, линиите са изтеглени и обтекаеми. Сериозен акцент в стилистиката на Ariya е цветовото осъществяване на купето, като две от най-интересните решения тук Akatsuki Copper и Aurora Green.

Докато първият от цветовете е стабилен, гръмък и елементарен за "разбиране ", то второто осъществяване, носещо името на феноменалното Северно зарево, предлага в действителност впечатляващо образно преживяване. В взаимозависимост от ъгъла на погледа и осветяването на екстериора, той предлага палитра от най-малко 4 цвята- от черен, през наследник, лилав до доста мрачно зелен.

Впечатляващият екстериор на Ariya, която е създадена на специфичната модулна платформа за електрически автомобили CMF-EV, е смесен с не по-малко величествен интериор, който излъчва шир, независимост и високотехнологичност.

Във вътрешността вършат усещане употребяваните материали, стилистични и дизайн решения, като може би най-интересните от тях откриваме в интегрираните бутони под мултимедийният екран и в междинната подпора, която може да бъде контролирана като позиция в надлъжно направление. Скрити, те идват със светла диодна подсветка, която се задействат сега, в който се задейства задвижващата система на електрическия автомобил и са оборудвани с тактилна осцилация при натискането им.

Комбинацията от високи софтуерни решения и обичайна японска "обраност " придава на интериора на Ariya едно забавно и успокояващо чувство, подсилено в допълнение и с помощта на отличната шумо- и виброизолация на купето, и панорамният стъклен таван.

По отношение на системите за повишение на комфорта и сигурността, Nissan Ariya идва с безусловно всичко, което е в положение да предложи марката сега, включително и двойка 12.3-инчови екрани- инструментален и на инфо-развлекателната и мултимедийна система, прожекционен head-up екран, гласов помощник на самата марка, интеграция на Amazon Alexa и други. Дори в базовата, от общо две равнища на съоръжение, версия, електрическият автомобил разполага с цялостен набор системи и решения, до момента в който при топ-нивото се подчертава върху спомагателните първокласни детайли.

Присъствие в оборудването на Ariya отбелязва също по този начин системата e-Pedal, интелигентната система за асистиране на ръководството ProPILOT с Navi link, Intelligent Around View Monitor, Intelligent Forward Collision Warning, Emergency Lane Keeping, Intelligent Emergency Braking и Rear Automatic Emergency Braking.

Интересна оригиналност при Ariya е системата Intelligent Route Planner, която пресмята оптималнен маршрут на пътуването въз основата на данни в действително време във връзка с трафика, пътните условия, зарядната инфраструктура и настоящият заряд на батерията.

Допълнителна еластичност в ежедневната приложимост на електрическия автомобил внася и приложението за мобилен телефон NissanConnect Services, което дава опция на притежателя да управлява част от функционалностите на колата отдалечено и е в допълнение развита с помощта на интеграцията на асистента Amazon Alexa.

С Ariya, от Nissan слагат началото на новото бъдеще на марката и са дотам сигурни в качествата на своя артикул, че го пращат на забавна и неповторима инициатива- първото в света странствуване с напълно електрическа кола .
Източник: auto-press.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР