От Леонид Селиктар Автомобилът, който виждате на снимките е изцяло

...
От Леонид Селиктар Автомобилът, който виждате на снимките е изцяло
Коментари Харесай

Новият Kodiaq: Най-продаваното SUV на SKODA пренася нещата на изцяло ново ниво

От Леонид Селиктар

Автомобилът, който виждате на фотосите е напълно новото- второ потомство, на най-продаваното SUV пазарно предложение на SKODA Auto- Kodiaq. Само преди няколко дни от компанията анонсираха продажбата на своя SUV с следващ номер 3 000 000 и точно Kodiaq беше юбилейната кола с съвсем 842 000 бройки.

Новото потомство на SKODA Kodiaq, което ще предложи опция за превозването на до седем индивида, е с 61 мм по-дълго, до 4758 мм, от своя настоящ вид, ширината му е 1864 мм, височината е 1657 мм, а междуосието е 2791 мм. Товарното поделение на SUV модела е увеличено със 75 литра и дава обещание съдържимост от 910 литра.

На борда на новата Skoda Kodiaq могат да бъдат открити също по този начин и голям брой нови решения от фамилията Simply Clever за улеснение на всекидневието, а за спомагателната сигурност на пътя ще се грижат и второто потомство LED Matrix предни светлини, както и системи като Travel Assist с функционалност Traffic Jam Assist и Emergency Assist.

Новият Kodiaq предлага нова интериорна идея, в която има както цифровизирани решения, под формата на 12.9-инчов екран на инфо-развлекателната и информационна система, по този начин и комфортна композиция сред ръчни и цифрови решения за надзор на вторичните системи.

SUV моделът получа и напълно нов цифров кокпит, 10-инчов прожекционен (head-up) екран, три Skoda Smart контролера, които дават достъп до разнообразни вторични функционалности и оферират опция за персонализация на командите, система за бързо (15 W) безжично зареждане на два мобилни телефона, четири USB-C конектора за още по-бързо зареждане (до 45W), огледало за задно виждане с USB-C конектор с 15W, ергономични седалки с масажна функционалност, охладително поделение на втория ред седалки и други.



Интересен миг в интериора на новия Kodiaq е фактът, че класическият и прочут досега при колите на марката скоростен лост към този момент го няма, като е сменен от интегриран в колоната на кормилото комутатор.

По-големият интериорен шир на Skoda Kodiaq е смесен с богата и разнообразна двигателна гама, оптималните мощности на задвижващите елементи в която ще предложат мощ от 150 до 204 конски сили, както и опция за изминаването на 100 километра в чист електрически режим с напълно новата зареждаема (PHEV) хибридна версия на SUV модела- Kodiaq iV. Пионерна за модела е и модификацията му със самозарядна хибридна система.

Новата генерация на Skoda Kodiaq още веднъж ще се създава в завода на марката в Квасини, в който, единствено по въвеждането на новия модел, са вложени 12 милиона евро. В резултат на транформацията и модернизацията на индустриалното оборудване, от идната година всеки ден в комплекса ще могат да се създават по 410 представителя на Kodiaq.
Източник: auto-press.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР