От LaLiga изпозлваха паузата в испанския футбол, за да обърнат

...
От LaLiga изпозлваха паузата в испанския футбол, за да обърнат
Коментари Харесай

Пет неща, които не знаете за Еден Азар

От LaLiga изпозлваха паузата в испанския футбол, с цел да извърнат по-детайлно внимание върху една от звездите на Пиренеите - Еден Азар от Реал Мадрид. Стомилионнното попълнение на " лос бланкос " не игра в огромен брой мачове през този сезон поради контузия, само че сигурно има с какво да способства за качеството на играта. Ето пет неща от живота на белгиеца, които е много евентуално да не знаете.

Бележи попадения още преди раждането си
Еден Азар е от футболно семейство, като по-малките му братя Торган, Килиан и Етан също са футболисти. Баща му Тиери и майка му Карин също са играли футбол като по-млади. Карин е играла в Първа дивизия на Белгия и е прекратила кариерата си, до момента в който в корема й се развивал Еден. Тя стопира с футбола, когато е берменна в третия месец. Това ще рече, че Еден също е бележил попадения с нея.

Зидан е неговият кумир от детинство
Зинедин Зидан в този момент е треньор на Реал Мадрид и Азар. Еден израства с удивление към Зизу и даже като дете е имал национална фланелка на Франция с името на Зидан. Зидан също не крие, че е симпатизирал на Азар доста преди прехвърлянето на белгиеца в Мадрид.

Еден е най-младият футболист на годината във Франция
Еден Азар два пъти печели наградата за най-хубав футболист в Лига 1 по време на престоя си в Лил. През сезон 2010/2011 е едвам на 20 години, когато за първи път е почетен с това отличие. Следващият сезон премията още веднъж отива в неговите ръце.

Той е почитател на Ню Йорк Никс
Освен че обича футбола, Еден е и огромен почитател на баскетбола. Наслаждава се на мачовете от НБА и когато може, посещава дуели в Северна Америка. Белгиецът даже има тим, който поддържа - Ню йорк Никс.

Има акции в Сан Диего 1904
От дълги години Азар играе на високо равнище и това му разрешава да навлезе и в бизнеса като собсвтеник на клуб. Той дружно с Демба Ба са измежду съоснователите на американския Сан Диего 1904 ФК, основан през 2016 година. Ла Лига 27 кръг, неделя 8 март  Реал Бетис 2:1краен резулат  Реал Мадрид
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР