От края на тази седмица 5 пътнически влака няма повече

...
От края на тази седмица 5 пътнически влака няма повече
Коментари Харесай

БДЖ спира 5 пътнически влака


От края на тази седмица 5 пътнически влака няма повече да потеглят. Тогава влиза в действие новото разписание на БДЖ и измененията са залегнали в него.

От неделя по двойка влакове се стопират сред София и Банкя, Стара Загора и Карлово, и Пловдив - Пещера. Спрени ще бъдат и по два влака сред Горна Оряховица и Шумен, както и сред Пловдив и Свиленград.

Причината е в намалелия брой пасажери по тези посоки, написа "Монитор ".

"Между София - Банкя и Пловдив – Свиленград от БДЖ компенсират с поправено разписание на други влакове, тъй че пасажерите, употребявали тези линии в същия часови диапазон, ще имат комфортен трен ", изясни началник отдел "Организация на транспортите " Ивайло Георгиев.

Той добави, че следва идната година да бъдат откривани нови линии, само че се планува да се резервира размерът на транспортите, заложен в подписания контракт с страната, за осъществяване на публични транспортни услуги.

За сметка на спрените линии БДЖ ще включат така наречен търговски влакове в графика си, които до този миг бяха отвън контрактувания транспорт сред жп сдружението и страната.

За секторите с максимален брой пасажери в работните дни е непокътната честотата на влаковете през 20 минути заран и през 40 минути вечер на влаковете сред София и Перник.

За София от Своге влаковете ще бъдат през половин час, а в следобедните часове на период от един час. По линията Пловдив - Асеновград се резервира до момента настоящото разписание и придвижване на влаковете на период от 60 минути.

Международните транспорти остават без смяна, т. е. със прилежащите страни е планувано да има по един трен на денонощие. Запазва се ежедневното придвижване на директния интернационален трен от Истанбул за София, като съгласно данните на БДЖ по него пасажерите са най-вече. По останалите посоки на пасажерите се постанова да се прекачват.

Планира се да се резервира придвижването на сезонния трен Солун - София - Солун през летния сезон от началото на юни до началото на октомври следващата година. Тренът ще отпътува от София в петък и ще идва в Солун в събота заран. В противоположната посока заминаването от Солун е в неделя вечер, а идването в София е в понеделник заран.

В страната транспортът на пасажери ще се прави с общо 565 влака, от които 77 бързи, като 3 от тях ще се движат единствено в работни дни. 143 са пътническите влака, а останалите са 345 крайградски влака, обобщават от БДЖ.
Източник: skandal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР