От космодрума Плесецк в Архангелска област беше извършено първото изстрелване

...
От космодрума Плесецк в Архангелска област беше извършено първото изстрелване
Коментари Харесай

Путин: Които ни заплашват, да се замислят два пъти

От космодрума Плесецк в Архангелска област беше осъществено първото изстрелване на междуконтиненталната балистична ракета "Сармат ", заяви съветското министерство на защитата.

"Днес в 15:12 ч. московско време бе осъществено сполучливо изстрелване на междуконтиненталната балистична ракета с наземно базиране "Сармат " от пусковата установка на държавния изпитателен полигон "Плесецк " в Архангелска област ".



"Задачите на изстрелването бяха изпълнени в цялостен размер. Потвърдени са плановите характерности на всички стадии от полета. Учебните бойни единици са пристигнали в региона на задачата на полигона Кура на полуостров Камчатка ", се споделя още в известието.

"Сармат " е най-мощната ракета с най-дългия в света обхват на поразяване на задачата, която доста ще укрепи бойната мощност на стратегическите нуклеарни сили на нашата страна ", обявиха от министерството.

"В ракетния комплекс "Ужур " в Красноярския край се работи по подготовката на основния ракетен полк за превъоръжаване с новата ракетна система. Перспективната ракетна система "Сармат " ще размени "Воевода ".



По този мотив съветският президент Владимир Путин разгласи, че Русия сполучливо е изпитала междуконтиненталната балистична ракета "Сармат ", като съобщи, че идващото потомство, способно да носи нуклеарни заряди, ще накара враговете на Кремъл "да се замислят два пъти ".

"Новият комплекс има най-високи тактико-технически характерности и е в положение да преодолее всички модерни средства за противоракетна защита. Няма аналози в света и няма да има още доста време ", регистрира Путин.

"Поздравявам ви с сполучливото изстрелване на междуконтиненталната балистична ракета "Сармат ", съобщи Путин в послание към съветските ракетни войски. "Това в действителност неповторимо оръжие ще укрепи бойния капацитет на нашите въоръжени сили, надеждно ще подсигурява сигурността на Русия от външни закани и ще накара тези, които в разгара на нападателната изразителност се пробват да заплашват страната ни, да се замислят два пъти. "
Източник: vesti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР