От космодрума Байконур в Казахстан тази вечер успешно беше изстрелян

...
От космодрума Байконур в Казахстан тази вечер успешно беше изстрелян
Коментари Харесай

Изстреляха успешно космическия кораб Съюз МС-12 с новия екипаж на МКС

От космодрума " Байконур " в Казахстан довечера сполучливо беше изстрелян галактическият транспортен съд " Съюз МС-12 " с новия екипаж на МКС на борда. Това оповестиха от центъра за ръководство на полетите на Роскосмос, представени от БНР. Очаква се корабът да се скачи със станцията в автоматизиран режим тази нощ в 3 часа и 7 минути българско време.

 © БГНЕС
На борда на " Съюз МС-12 " са съветският космонавт и пълководец на полета Алексей Овчинин и американските астронавти Ник Хейг и Кристина Кук.

На интернационалната галактическа станция те ще бъдат посрещнати от сътрудниците си Олег Кононенко от Русия, Ан Макклейн от Съединените щати и Давид Сен-Жак от Канада. Експедицията на новия екипаж ще продължи 204 дни. Планирани са към 300 научни опита и няколко излизания в открития космос.

През октомври предходната година Алексей Овчинин и Ник Хейг трябваше да доближат до интернационалната галактическа станция на борда кораба " Съюз МС-10 ". Тогава породи повреда с ракетата притежател, само че системата за спешно избавяне се задейства в точния момент. Спускаемата капсула се приземи на територията на Казахстан и двамата космонавти останаха невредими.
 За първи път женски екипаж ще направи галактическа разходка За първи път женски екипаж ще направи галактическа разходка
За първи път в историята екипаж единствено от дами може да отиде на галактическа разходка на борда на Международната галактическа станция.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР