От концепция за кабината, която напълно премахва средната седалка, до

...
От концепция за кабината, която напълно премахва средната седалка, до
Коментари Харесай

Иновативни идеи в областта на въздухоплаването са включени в краткия списък на наградите Crystal Cabin Awards за 2023 г

От идея за кабината, която изцяло отстранява междинната седалка, до изящен дизайн, който издига бизнес класата на едноместен аероплан на ново равнище - тазгодишният лист на премиите Crystal Cabin Awards предлага трогателен взор към евентуалното бъдеще на авиацията.

Всяка година премиите Crystal Cabin Awards показват новаторски хрумвания, които премислят преживяването в самолетния салон. Категориите са осем, като премиите се връчват за всичко - от екологосъобразни нововъведения, като да вземем за пример концепцията за приложение за хранителни боклуци, основана на изкуствен интелект, на немската самолетна компания Lufthansa, до концепции от ново потомство непосредствено от университетската публика.

Джулия Гросър, представител на Асоциацията на премиите " Кристален кабин ", споделя, че тазгодишният къс лист демонстрира, че авиацията се трансформира след несигурността в годините на пика на пандемията.

" Авиокомпаниите, производителите и доставчиците още веднъж влагат доста в продуктите си на борда ", споделя Гросър пред CNN Travel, като показва " забележителните нововъведения, които се виждат даже в икономичната класа - от двуетажни кревати до по-добра съгласуваност ".

Иновации във въздуха

Сред номинираните нововъведения в салона е и концепцията " Skynest " на Air New Zealand, която планува резервирани спални капсули, формирани от шест двуетажни кревати, предопределени да дадат опция на пасажерите на икономични полети на дълги дистанции да поспят.

" Тъй като сме дребна страна на дъното на света, пътуването на дълги дистанции е от жизненоважно значение за поддържането на връзката ни и за това туристите да посещават нашата красива страна ", споделя Кери Рийвс, началник на стратегиите за самолети на Air New Zealand, пред CNN Travel.

Мотивът за SkyNest е убеждението на Air New Zealand, че пасажерите би трябвало да могат да си " починат добре, без значение от кабината ", както споделя Рийвс.

Капсулите са подредени като двуетажни кревати, формирани от два реда, всеки от които съдържа по три кревати, и се резервират за към четири часа.

Air New Zealand работи по SkyNest от няколко години, като концепцията е разкрита за първи път през 2020 година Работата по реализирането на плана към този момент е в ход - Рийвс споделя, че сега самолетната компания " работи по задълбоченото узаконяване и инженерните елементи, свързани с монтирането на Skynest на нашия нов аероплан 787 ".

Air New Zealand също е построила няколко прототипа. Понастоящем обмисля дали може да транспортира един от тях до ревюто Airline Interiors Expo 2023 в Хамбург, Германия - авиационен симпозиум, на който Асоциацията на премиите Crystal Cabin Award ще разгласи спечелилите си за 2023 година

``
Източник: 18min.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР