От кога по лъскавите кафенца на Витошка, освен бутилка вино

...
От кога по лъскавите кафенца на Витошка, освен бутилка вино
Коментари Харесай

Да седнем на центъра да изядем по един шамар? Или кога ще спрем да си решаваме проблемите като мутри от 90-те?

От по кое време по лъскавите кафенца на Витошка, с изключение на бутилка вино на цената на две, получаваш и комплимент - пестник? Ще ви кажа - от постоянно. И то не е единствено на Витошка и не е единствено в това съответно заведение. Ако в мненията всеки от вас напише единствено по една преживелица с кисела сервитьорка, несъответстващ барман или недодялан шеф, несъмнено ще има задоволително материал за една обичайно дебела книга. Този "бъг " не е единствено в едно заведение, за жалост, то цялата ни работа е такава. Всеки ден се сблъскваме с него, въпреки и под разнообразни, по-леки, форми.

Вероятно към този момент се досещате, че става дума за видеото, което набра известност за броени часове във Facebook и към този момент е тематика в новинарските излъчвания. Да, това с шамара. Защото Явор Павлов, в качеството си на клиент в известно софийско заведение, е изискал да се възползва от правото си да беседва с шефа, откакто сметката му е била надписана. Но вместо схващане и може би комплимент, както биха създали в много "бели страни ", индивидът получава плесница. Защо? Собственикът на заведението, Ричард Алибегов, дава отговор доста тъкмо с думите "Нямам пояснение ".



Кой крив, кой прав в цялата обстановка и бил ли е предизвикан шефът - "всеки самичък си преценява ", а и за тази работа си има органи на реда и правораздаване. Но едно е несъмнено и то е освен, че клиентът постоянно е прав, само че и че шамарът в никакъв случай не е съответен метод да решиш проблем. Още повече, когато обяснението за него е, че някой е приказвал на "бе ". Особено откакто ти пръв използваш това послание. Нали, бе? О, и не на последно място - клиентът, който биеш, ти заплаща заплатата. А в случай че искаш да изкараш някой лев от горната страна, шамарчетата и държанието в жанр мутра от 90-те сигурно няма да ти оказват помощ.

Кой е надписал сметката, за какво, имал ли е право клиентът да изиска отстъпка (защото по думите на шефа във видеото излиза наяве, че Явор е поискал да получи отстъпка, откакто надписаната бутилка вино е била отстранена от сметката) и каква тъкмо е предисторията на 20-секундното видео, не е толкоз значително. По-важното е, че такива случаи може да опише всеки от нас, което е напряко плашещо. Защото знаем, че спазването на реда не е най-силната линия на българина. Защото шефчетата са си шефчета и да си шеф в заведение на Витошка си е нещо като да хванеш Господ за шлифера и общо взето ония мижитурки, клиентите, дето ти заплащат заплатата, са просто никои.



Защото на шефчето няма кой да му държи сметка, а пък в случай че стане фал - стане. Както и стана, бе! Точно този шеф към този момент е уволнен, само че какво може да се направи, с цел да няма повече сходни случаи? Сигурно се досещате - шефчетата би трябвало да бъдат следени. Микромениджмънт с други думи или просто наблюдаване върху индивида, на който гласуваш реда в заведението си. Защото неверно подбраното шефче на салона може да ти коства целия бизнес и всичките ти старания и инвестиции, под формата на прилична купчинка пари или по-скоро няколко такива.

И защото в мрежата се излива цяла река от отзиви под клипчето, някои от които са в отбрана на управителя-бияч и даже се загатва, че на клиента този пестник му бил малко и трябвало да бъде обичай и още, тъй като е нагъл, че си търси правата, бих споделила само - с такива като вас, няма да се оправим в никакъв случай.

Източник: woman.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР