От Киев съобщиха, че президентът Володимир Зеленски е сменил ръководителя

...
От Киев съобщиха, че президентът Володимир Зеленски е сменил ръководителя
Коментари Харесай

Киев се готви за нови руски атаки в Донбас

От Киев оповестиха, че президентът Володимир Зеленски е сменил ръководителя на териториалната защита на фона на информациите за неуспехи в продължаващите боеве в Донбас.

Украинското командване призна за неуспехи в продължаващите боеве в Донбас. Въпреки загубите руснаците са напреднали в региона на Авдеевка и Курахово - градчета в покрайнините на Донецк - както и край разположените на север Лиман и Северодонецк.

За следващите съветски ракетни удари в градове и общини в Донецка област, заяви във видеообръщение украинският президент Володимир Зеленски. Той увери, че съветската войска отслабва, а сънародниците му се приготвят да си върнат завзетите от нея райони.

" Подготвяме се за нови опити на Русия да нападна в Донбас, по някакъв метод да засилва придвижването си в Южна Украйна. Окупаторите към момента не желаят да признаят, че са в задънена улица и тяхната така наречен специфична интервенция към този момент е банкрутирала ", съобщи Зеленски, който смени командващия на силите за териториална защита на Украйна Юрий Галушкин, назначен при започване на годината. Новият началник е генерал-майор Игор Танцюра, преди този момент заместник-командващ сухопътните войски.

От английското военно министерство предвидиха, че Москва няма да може да реализира бързи триумфи в идващите 30 дни заради претърпените обилни загуби.

НАТО е подготвена да доставя Украйна с оръжие до тогава, до момента в който е належащо за отбиване на съветското настъпление, съобщи немският външен министър Аналена Бербок, след заседание в Берлин с сътрудниците си от пакта, които обсъждаха и приемането на на Финландия и Швеция в пакта.

Украинският първи посланик Дмитро Кулеба приветства държавното управление на Германия за решението да изпрати тежки оръжия за украинските войски в Донбас.

Същевременно посолството на Съединени американски щати в Киев заяви, че 89 от обещаните 90 американски гаубици към този момент са в Украйна, а огромна част от тях към този момент са на фронта.

Оръдията са част от най-новата пратка оръжие от Вашингтон на стойност 800 милиона $. За по-малко от три месеца военните доставки от Съединени американски щати за Украйна възлизат на 3,8 милиарда $.
Източник: faktor.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР