От Киев съобщават за редица освободени населени места в Херсонска

...
От Киев съобщават за редица освободени населени места в Херсонска
Коментари Харесай

Украйна отвоюва нови територии в Херсон, руските войски се прегрупират


От Киев оповестяват за редица освободени обитаеми места в Херсонска област, а информацията се удостоверява и от английското разузнаване. Русия е безапелационна, че ще се стреми да си върне отвоюваните територии.

Руските войски се прегрупират за контраатака след, оповестява проруски чиновник от региона. Въоръжените сили на Русия губят територии и в южна Украйна.

Колко територия е отвоювала Украйна?

Оперативното командване на Украинските въоръжени сили съобщи в сряда, че контролираната от тях зона в някои елементи на фронтовата линия се е разширила с " сред 10 и 20 километра ”. Според известието от Киев съветските сили унищожават муниции и се пробват да разрушат мостове и преходи, с цел да забавят украинското нахлуване.

От командването на украинската войска споделят още, че в Херсон слагат мини на " инфраструктурни уреди " и в частни домове и че през последните 24 часа Русия е изгубила 31 военнослужещи и над 40 единици техника, в това число осем танка, 26 бронирани машини и едрокалибрена гаубица.
 Графика на следените от Украйна и Русия територии.
Графика на следените от Украйна и Русия територии.

Министерството на защитата на Обединеното кралство оповестява още, че отбелязва прогрес в офанзивата си на североизточния фронт. По информация на английското разузнаване Украйна си е върнала забележителна територия на изток от река Оскол в Харковска област.

По данни на съветското министерство на защитата въоръжените сили на страната са в положение да поддържат позициите си в Херсонска област. В ежедневния си брифинг министерството заяви, че силите му са нанесли въздушни удари по селищата Дудчани и Давидов брод -, които войските направляваха от март.
Редакцията предлага
Какво значат тези загуби за Русия?

Украинската контраатака е в три от четирите области - Луганска, Донецка, Херсонска и Запорожка, за които предходната седмица. Точните граници, за които претендира Русия, към момента остават неразбираеми, само че Кремъл даде обещание да пази съветската територия. 

В позицията си английското министерство на защитата означи, че загубата на територия по границите на Луганск може да се окаже както стратегически значима за Украйна, по този начин и политически нездравословна за Русия. " Много е евентуално в този момент с множеството си артилерийски системи, което в допълнение ще усложни снабдяването на съветските елементи на изток ".

Русия желае да си върне отвоюваните от Украйна територии

В резултат на, съгласно Москва в този момент влизат в действие нови закони, които плануват включването на районите в националната територия на Русия.

С оглед на последните военни дейности Кремъл съобщи, че ще си върне назад отвоюваните от Украйна области в районите, които към този момент са оповестени за анексирани. " Те постоянно ще принадлежат на Русия ", съобщи представителят на Кремъл Дмитрий Песков, говорейки за частите от анексираните в нарушаване на интернационалното право територии, които са под контрола на украинските войски.

Междувременно съветският външнен министър Сергей Лавров разгласи, че АЕЦ " Запорожие "  ще работи под съветско управление, откакто Запорожка област беше оповестена за анексирана от Москва. Очаква се генералният шеф на “Международната организация за атомна сила ” да посети Москва, с цел да разиска обстановката в най-голямата нуклеарна електроцентрала в Европа с управляващите в Русия.

***

Разгледайте и тази изложба от нашия списък: 

Източник: dw.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР