От Католическата църква в България не подкрепят Истанбулската конвенция. Становището

...
От Католическата църква в България не подкрепят Истанбулската конвенция. Становището
Коментари Харесай

От Католическата църква в България не подкрепят Истанбулската конвенция

От Католическата черква в България не поддържат Истанбулската спогодба .
Становището на Епископската конференция на Католическата черква в България излиза ден след мнението на Светия синод на Българската православна черква, която също се разгласи против ратификацията на Истанбулската спогодба от българския парламент.

 Истанбулската спогодба води до духовна гибел, предизвестява Светият синод
Истанбулската спогодба води до духовна гибел, предизвестява Светият синод

Всеки разумен християнин е срещу насилието

Позицията на Католическата черква в страната ни бе оповестена до момента в който в аулата на Софийския университет представители на неправителствени организации се изказваха за конвенцията. На разискването митрополитите от БПЦ, които бяха поканени си потеглиха откакто митрополит Киприан прочете словото си, в което се показва терзание от този документ, който е опасност за християнството.

 Опашки от искащи да изкажат мнение за Истанбулската спогодба
Опашки от искащи да изкажат мнение за Истанбулската спогодба

Аулата на Софийския университет приюти разнообразни отзиви

От Епископската конференция на Католическата черква в България не поддържат предлагането за одобрение от Народното събрание на Република България на подписаната в Истанбул на 11 май 2011 г . Конвенция на Съвета на Европа за предварителна защита и битка с насилието над дами и домашното принуждение, се споделя в мнението.

" Така наречената Истанбулска спогодба декларира искания за решение на проблеми от витална значителност, само че поражда в същото време голям брой несъгласия и разногласия в страните от Съвета на Европа и явно провокира повече терзания и разделения в сравнение с да дава решения ", се споделя в документа.

В позицията на Католическата черква у нас се приканва депутатите съзнателно да проучват не буквата, а духа на Конвенцията, препоръчана от Съвета на Европа очевидно подвластна на идеологически похвати, към които нашето общество демонстрира забележителна сдържаност.

 Министерски съвет изпраща Истанбулската спогодба в Народното събрание
Министерски съвет изпраща Истанбулската спогодба в Народното събрание

Захариева и Цачева убедили патриотичния фронт, че няма опасност за Конституцията

Насилието против дамите, децата, възрастните и хората в неравностойно състояние, е публично събитие, което изисква противопоставяне на доста равнища - образование, обучение, институционална интервенция и помощ за жертвите.

Католическата черква проповядва и работи чрез свои организации върху тези въпроси, като съществена цел остава построяването на пълноценни персони , се споделя в позицията.

Според създателите, препоръчаната Конвенция не подчертава на публичните проблеми, формиращи държанието на личността, а измества фокуса върху ново идеологическо предефиниране на понятието за жена и мъж. Подменя се визията за пола като изменчиво обществено, а не биологично събитие и се трансферира отговорността за насилието върху брака, фамилията, традицията, се споделя в документа на Католическата черква в България.

" Следването на главните конституционни права като религиозните свободи и свободата на съвестта (съгласно член 37 от Конституцията на РБ), дружно с възпитанието и образованието на изцяло образувани персони биха съдействали доста повече за отбягване на принуждение над по-слабите в обществото, в сравнение с допускането на опити във образуването на ново потомство човеци, които порастват неутрални и се самоопределят по отношение на динамично изменящите се обществени феномени ", се споделя в позицията.

 Борисов удостовери пред Тимерманс ангажимент към Истанбулската спогодба
Борисов удостовери пред Тимерманс ангажимент към Истанбулската спогодба

България ще търси единодушие за миграцията, връзките ЕС-Турция, цифровизацията, Брекзит и за единството на Европейския съюз

От Католическата черква приканват з а дейна позиция на Българското държавно управление пред европейските институции за изцяло преразглеждане на Конвенцията в духа на изконните човешки и християнски полезности .

Документът е подписан от Христо Пройков, Апостолически екзарх и Председател на Европейска комисия на КЦ в България, Софийско/Пловдивски свещеник Георги Йовчев и Никополски свещеник Петко Христов.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР