От каскадьорският автомобил Aston Martin DB5 до костюми, носени от

...
От каскадьорският автомобил Aston Martin DB5 до костюми, носени от
Коментари Харесай

60 години Джеймс Бонд: Култови артикули на търг, нов 007, нови врагове на MI6

От каскадьорският автомобил Aston Martin DB5 до костюми, носени от Даниел Крейг в последното премеждие на Джеймс Бонд " Смъртта може да изчака " - редица реквизити и емблематични движимости на Джеймс Бонд се оферират на благотворителен търг тази седмица, когато се навършват 60 години от основаването на филмовата поредност.

Артикулите са изложени от аукционна къща Christie " s в Лондон на благотворителния търг " Шестдесет години Джеймс Бонд ". Търгът онлайн с 25 лота ще се организира на следващия ден, 28 септември, а онлайн търгът с 36 предмета към този момент е в ход и ще завърши на 5 октомври - Денят на Джеймс Бонд и датата на международната премиера на първия филм за Бонд " Д-р Но ", състояла се през 1962 година

Аукционната къща се надява, че продажбата ще събере повече от 3 милиона евро, като приходите ще бъдат разпределени сред 45 разнообразни благотворителни организации, заяви Евронюз.

" Всички обичат Джеймс Бонд. Всеки от нас е израснал с Джеймс Бонд в някаква степен. Всеки има оня спомен от детството, от времето, когато е видял за първи път Джеймс Бонд по малкия екран, когато е отишъл на премиерата на нов филм. Така че той просто е оставил по нещо у всеки ", споделя Ейдриън Хюм-Сайър, шеф на Christie " s и началник на продажбите.

Какво се продава на търга?

Някои от предметите, които се оферират за продажба, са от остарели класики - да вземем за пример яйцето Фаберже от кино лентата " Октопуси " на Роджър Мур от 1983 година, което се чака да доближи цена сред 6700 и 11 200 евро.

Сред другите лотове са подписана кино клапа от " Смъртта може да изчака " с планирана цена до 7 800 евро, както и разнообразни костюми, носени от Даниел Крейг във кино лентата, оценени на към 16 800 евро до към 22 400 евро.

Но звездата е Aston Martin. Бъдещият му притежател ще се нуждае от златни кюлчета, с цел да си го разреши, защото цената му се прави оценка на до 2,2 млн. евро.

Но Хюм-Сайер споделя, че това е доста специфичен автомобил, който заслужава цената си.

" Очевидно е, че с изключение на Aston Martin DB5 няма различен автомобил, който да е толкоз неразривно обвързван с Джеймс Бонд. Но особено този автомобил е необикновено създание ", споделя той. " За кино лентата бяха създадени няколко такива автомобила, само че тези каскадьорски коли бяха създадени по подобен метод, че да са способни на неща, които истинският DB5 в никакъв случай не би могъл да направи. Така че този автомобил е създаден особено за потребление на снимачната площадка. Това не е шосеен автомобил, само че има супер джаджи. "

Други транспортни средства също са част от търга, като каскадьорския мотоциклет Triumph Scrambler 1200 XE от " Смъртта може да изчака ", оценен на почти 33 600 евро, както и дребния каскадьорски модел BMW 750IL с умишлени повреди от " Винаги ще има на следващия ден ", оценен на почти 11 200 евро.
Източник: bgnes.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР