От Карл Зайлер, Global Press, Торино специално за auto-press.net Новият,

...
От Карл Зайлер, Global Press, Торино специално за auto-press.net Новият,
Коментари Харесай

Електрическият Abarth 500e стартира нова ера за Скорпиона - видео

От Карл Зайлер, Global Press, Торино особено за auto-press.net

Новият, напълно електрически Abarth 500е отваря нова епоха за автомобилния тунинг на Fiat Group в Европа - 113 кВт/155 к.с. електрически мотор и батерия с потенциал от 42 квтч съчетават обичайното показване на марката на Skorpion с новаторска електромобилност и функционалност за генериране на тон, която възпроизвежда именития тон на Abarth при поискване.

Под мотото " Повече Abarth от всеки път ", новото крепко " мъниче " освен ще обогати моделната гама в Европа. В Бразилия, най-големият пазар на Fiat Group, Abarth 500e добавя към този момент пуснатия Abarth Pulse SUV модел. Голям интерес се чака и в Япония, където към този момент 40% от продажбите на Fiat са версии на Abarth, и не на последно място в Саудитска Арабия с 15% пазарен дял на Abarth в сегмента.

„ Базиран на Fiat 500e, Abarth желае да предложи най-хубавото шофиране посредством радикалните промени в технологията. В духа на създателя Карло Абарт, това включва по-добро ускоряване, по-добро ръководство и повече развлечение “ - акцентира Оливие Франсоа, основен изпълнителен шеф на Fiat & Abarth и основен маркетинг шеф на Stellantis по време на презентацията в някогашния цех на Fiat Lignotto в Торино.



В градския трафик новият би трябвало да предлага по-добра реакция от Abarth 695. В съпоставяне с аналога си с бензинов мотор той реализира 50 % по-добро ускоряване от 20 до 40 км/ч, а от 40 до 60 км/ч са нужни единствено 1,5 секунди. По-дълго междуосие, по-широка диря и систематизиране на тежестта 53:47 дават обещание чудесно ръководство. Abarth 500e спринтира от място до 100 км/ч единствено за седем секунди – най-хубавата стойност на ускоряване в класа.

Режимът Turismo разрешава по-плавно ускоряване с 13 кВт/18 к.с. по-малко мощ и 220 Нм вместо 235 въртящ миг. Scorpion Street Mode предлага върхова продуктивност, като в същото време усилва оптимално регенеративното прекъсване. И двата режима разрешават изключително прелестен жанр на шофиране с функционалността за шофиране с един педал. И най-после, режимът Scorpion Track е предопределен за тези, които търсят още повече спорт.

Система за бързо зареждане с мощ 85 квт обезпечава сила за предстоящото приблизително на ден разстояние от 40 километра за пет минути, а 80 % от обсега би трябвало да се презареди единствено за 35 минути.

Abarth 500e е единственият дребен автомобил, който дава завладяващо, софтуерно основано звуково преживяване: AVAS (Акустична система за предизвестие за транспортно средство) предизвестява със характерен „ джингъл “ тон от китара, който звучи при повече от 20 км/ч. Като опция на общоприетия AVAS, звуковият генератор ви разрешава да чуете звука и на бензинов мотор.

Новата предна ризница, спортните странични прагове, белият челен спойлер и вложката на задния дифузьор, както и алуминиевите джанти и капачки на огледалата в Titanium Grey вършат новия Abarth 500e неповторим и привличащ вниманието. Динамичният темперамент се акцентира от напълно LED предно осветяване с автограф на Abarth, дискови спирачки на всички места, нов надпис Abarth и електрифицирано лого на Skorpion. Кабриолетът има черен покрив с интегриран състезателен спойлер, а седанът има затъмнени прозорци откъм гърба.

Вътре стилът и спортният дух се акцентират от тъмната обшивка на колоните и тавана или дръжката Poison Blue за прегъване на предните седалки. Заедно с потреблението на фини материали, това води до композиция, която е неповторима и изключителна в този пазарен сегмент.

Първата серия с име Launch Edition Scorpionissima е лимитирана до 1949 транспортни средства, което отбелязва годината на учредяване на марката. Ексклузивни странични линии и номериран документ за достоверност характеризират горната версия. Освен това има закрепен стъклен покрив, 18-инчови алуминиеви джанти, премиум седалки с двоен тегел Alcantara, волан с три спици с маркировка на 12 часа и киселиннозелени или отровно сини покрития на каросерията.

Радио Uconnect с 10 " сензорен екран и интегрирана навигационна система, датчици за светлина и дъжд, безключово придвижване, климатроник, автоматизирани къси светлини, 360-градусова сензорна система с аспект от дрон и камера за заден ход добавя мощната премиум аудио система JBL.

Шест въздушни възглавници и системата ADAS, в това число различаване на пътни знаци, помощник за спешно прекъсване, помощник за скорост, предизвестие и внимание при овакантяване на лентата, система за круиз надзор, помощник за мъртви зони и система за автоматизирано незабавно повикване E-Call, подсигуряват сигурността.

Колата към този момент може да бъде поръчана за 43 000 евро, а кабриолетът за 46 000 евро – само че единствено за членове на световния Abarth клуб Scorpionship за първия месец. След това доставките ще стартират през май 2023 г.
Източник: auto-press.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР