От канцеларията на германския президент Франк-Валтер Щайнмайер съобщиха, че той

...
От канцеларията на германския президент Франк-Валтер Щайнмайер съобщиха, че той
Коментари Харесай

Щайнмайер разговаря с Дзинпин да използва влиянието си в Русия

От канцеларията на немския президент Франк-Валтер Щайнмайер оповестиха, че той е провел едночасов телефонен диалог с китайския водач Си Дзинпин , в който наред с други неща е била разисквана и войната в Украйна.

Според известието, издание на уеб страницата на президентството, Щайнмайер е благодарил на президента Си за " ".

По време на диалога Щайнмайер също по този начин е удостоверил, че Германия има намерение да продължи да поддържа Украйна. " Европа няма да отстъпи пред съветските закани и е подхванала ограничения за справяне с енергийната рецесия ", цитира думите му президентската канцелария.

Руската експанзия е укрепила защитата на Украйна и сплотеността на Европа . Путин е направил фундаментална неточност в изчисленията си, е декларирал Щайнмайер пред Си Дзинпин.

Президентът също по този начин е декларирал, че е в интерес и на Европа, и на Китай да се постави край на войната, което е допустимо, в случай че Украйна резервира суверенитета си и съветските войски се изтеглят от страната. " Той помоли Си Дзинпин да употребява въздействието си в Русия, с цел да убеди Путин да предприеме такива стъпки ", се споделя в известието.

Телефонният диалог сред Щайнмайер и Си Дзинпин се състоя във връзка 50-годишнината от установяването на дипломатически връзки сред КНР и Федерална Република Германия. Двамата президенти към този момент размениха телеграми по този въпрос през октомври.
 Германия гледа днешна Русия и не вижда място за остарели фантазии
Германия гледа днешна Русия и не вижда място за остарели фантазии

Войната разрушила фантазията на Михаил Горбачов за " общ европейски дом "
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР