От известно време сте забелязали, че косата ви пада повече

...
От известно време сте забелязали, че косата ви пада повече
Коментари Харесай

6 натурални средства от бабите ни срещу косопад

От известно време сте забелязали, че косата ви пада повече от нормално и това ви плаши. Нормално е да сте обезпокоени, само че не се шашкайте. Нормално е първо да потърсите шампоани и смазки срещу косопад, само че съгласно нас доста по-добър вид е да се доверите на естествените средства. Ще ви кажем цели 6 такива, които и вашите баби са употребявали.

Кедрово масло

Кедровото масло е най-хубавото измежду натуралните масла при косопад. Предлагаме ви рецепта, която ще ви помогне. Смесете 5 капки кедрово масло с 20 капки рициново масло. Нанесете сместа с кръгообразни и масжни придвижвания на косата си и оставете да подейства няколко минути. След към час се изкъпете с шампоан. Освен че оказва помощ срещу косопада, кедровото масло се бори и с непотребния себум.

Етерично масло от грейпфрут

Можете да добавите няколко капки към шампоана,който употребявате и да се миете по този начин в продължение на 3 седмици.

Важно е да знаете обаче, че етеричните масла не се предлага да се употребяват от бременни дами!

Бирена квас

Яденето на бирена квас оказва помощ да намалите косопада. Тя е богата на витамин B, който е нужен за формиране на кератин.

Индийски прахове срещу косопад

Пудрата на Брахми

Достатъчно е да прибавите малко топла вода и става идеална маска за косата ви, която тонизира кожата на главата и оказва помощ срещу косопада.

Пудрата на Шикакай

Естественият индийски шампоан се назовава шикакай. Приготвя се от шушулките на Acacia Concinna и безусловно значи " плод за косата ". Наречен е по този начин, тъй като от остарели времена индийците са разкрили чудодейните му свойства за здрава и красива коса. Шушулките на шикакай съдържат сапонини – естествени миещи субстанции, които от епохи се употребяват от индийците като естествен сапун и шампоан.

Рициново масло

Намажете косата си вечерта преди лягане с рициново масло и спете по този начин. На сутринта измийте косата си.

Коприва

Копривата е богата на витамин B, на мазгнезий, желязо и други детайли които имат удобно деяние върху косата.

Станете част от Jenite.bg във Фейсбук!
Източник: jenite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР